Sărbătoare de Paști plină de bucurie!

image descriptionSfânta Sărbătoare a Paștilor reprezintă pentru fiecare bun creștin o sărbătoare a biruinței asupra morții, asupra suferințelor, o sărbătoare a iubirii și iertării, o zi în care toți trebuie să fim animați de sentimentul bucuriei Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.
Un sentiment unic, pe care-l trărim o dată în an, de Paști.
Trăim într-o lume în care totul se succede cu repeziciune, iar oamenii parcă nu mai au timp pentru ei. Nu mai au timp să se bucure de lucrurile importante pentru liniștea sufletească a fiecăruia, se gândesc doar la grijile cotidiene materiale, uitând că cea mai de preț bucurie este cea lăuntrică, sufletească!
Este dureros când vedem cum prezentul pe care-l trăim aduce în inimile multora sentimente de egoism, de dușmănie, de ranchiună, sentimente care odinioară nu le prea întâlneai, sau erau izolate.Ne este dat deseori să auzim afirmaţia: “Lumea e rea” sau mai nuanţat: “Oamenii s-au făcut mai răi”, expresie care lasă să se înţeleagă că odată oamenii au fost totuşi mai buni.  Erau vremuri demult trecute, când satele românești erau pline mai ales cu oameni buni, primitori, calzi, oameni harnici care știau ce înseamnă trăirile sincere creștine, care munceau de zor, dar nu se plângeau, care se ajutau unii pe alții, nu se dușmăneau, care în ciuda greutăților știau să se bucure din plin de marile sărbători creștine, care trăiau luând cu mare aminte la învățăturile biblice.
În aceste zile,vedem cu toții însă, cum mulți oameni trăiesc cu îndârjire în suflet, luptând secundă cu secundă pentru înstărire materială, uitîând să se bucure de clipele frumoase de viață ale prezentului, gândindu-se doar la ce să mai facă mâine sau poimâine. Grijile îi  fac pe mulți mai încruntaţi, lupta pentru traiul zilnic- mai îndârjiţi. Mulți au ajuns să se urască între ei: săracii cu bogaţii, un partid politic cu altul, bugetarii cu particularii, au apărut reclamațiile între oameni, etc.
La toate acestea pot exista explicaţii. Ce e de neînţeles, deşi unii merg la Biserică, e că se ceartă cu părinţii, cu rudele sau cu vecinii şi păstrează ranchiuna ani de zile, chiar dacă atunci când spun “Tatăl nostru” cerem “… şi ne iartă nouă păcatele noastre, precum iertăm şi noi greşiţilor noşti…”
E drept că pace între toţi oamenii nu va fi niciodată, dar încercați măcar acum, înaintea Paştilor, să lăsați grijile cotidiene deoparte, bucurați-vă, căci suntem în apropierea Sfintei Sărbători de Paști și noi, cu toții, să încercăm măcar acum, să fim mai iertători şi mai buni.
Este un bun prilej să luăm aminte la porunca Mântuitorului care ne îndeamnă: “Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi”.
Alături de acest îndemn vă doresc şi eu “Sărbători fericite!”, sănătate, iar minunea Învierii să vă aducă în suflet împăcare, armonie, iertare şi iubire.
Hristos a Înviat!
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.