APIA dă adeverinţe pentru credite fermierilor

Apia-sigla-01Beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă – Campania 2013, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente, pot primi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură -Centrul judeţean Arad adeverinţele aferente. Băncile cu care instituţia a încheiat convenţii sunt: Raiffeisen Bank, Sanpaolo Bank, Banca Transilvania, Pro Credit Bank, CEC Bank şi OTP Bank România S. A.
„Pot beneficia de această adeverinţă şi fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie), însă numai după finalizarea acestor controale. De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, explică Gheorghe Aida, director executiv APIA Arad.
Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită din SAPS, denominată în lei, iar dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăşi ROBOR 6M + 4%, în timp ce comisioanele aferente aeditu-lui sunt limitate la 1%.

Both comments and pings are currently closed.