Construcția Gospodăriei de apă progresează pe zi ce trece

Anul acesta s-a lucrat zi de zi la rețeaua de apă. continuându-se practic săparea șanțurilor, introducerea tubulaturii pentru realizarea rețelei de apă potabilă în comună, amenajarea de cișmele, construirea canalelor etc.

Acum se lucrează intens la construirea și amenajarea gospodăriei de apă de la Secusigiu, lucrare de anvergură, care cuprinde și săparea puțurilor necesare rețelei de apă.

Și la acest obiectiv importat pentru comună lucrările au avansat mult, în momentul de față fiind amplasate pompele submersibile, pecum și celelate agregate necesare punerii în funcțiune a rețelei de apă.

Față de luna trecută lucrările au progresat mult, după cum se poate observa și din imaginile alăturate, ceea ce ne face să credem că până la finele acestui an construcția și amplasarea echipamentelor specifice va fi finalizată, iar rețeaua de apă potabilă, după verificările finale și obținerea certificărilor necesare va deveni funcțională. Este un proiect mare, pentru care primarul Cheșa Ilie a luptat mulți ani.

7.800.000 LEI reprezintă valoarea investiției doar pentru acest an,

bani obținuți de primarul Cheșa Ilie printr-un proiect depus

și câștigat la Ministerul Dezvoltării!

Lucrările recente cuprinse în acest proeict cu impact major pentru comuna noastră au fost îndreptate către amenajarea stației de pompare, amplasarea noilor echipamente, lucrându-se intens și la fântânile de la șosea, respectiv asigurarea zonelor de protecție, conform specificațiilor tehnice.

Despre această investiție de mare anvergură pentru comună primarul Cheșa Ilie ne-a precizat: „Am pregătit acest proiect de introducere a rețelei de apă în comună încă de acum 5 ani și nu a fost ușor să găsesc soluțiile optime de finanțare a investiției, știut fiind că bugetul local nu ar fi fost suficient pentru susținerea acestor ample lucrări de utilități publice. Totuși, după multe insistențe, am reușit obținerea finanțării proiectului nostru printr-un program al Ministerului Dezvoltării, unde am o deschidere totală și o relație dosebită. În acest context, în urma finanțării obținute, acum se lucrează la rețeaua de apă a comunei, fiind în stadiul amenajării gospodăriei de apă și a stațiilor de pompare, lucrările fiind destul de avansate. Dacă totul decurge conform planificării inițiale și constructorul menține ritmul actual de lucru, atunci, la finele acestui an putem face recepția lucrării, urmând ca din primăvara anului următor să vedem rețeaua de apă funcțională în comună. Este un obiectiv pe care-l doresc realizat pentru comuna noastră”.

Both comments and pings are currently closed.