Despre înscrierea în învățământul primar

Conform calendarului propus de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS),calendarul pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare au început în 17 februarie pentru prima etapă, iar pentru a doua etapă încep în 23 martie.
-Locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, pe 24 martie
-Cererile de înscriere, în această etapă, vor fi depuse la secretariatul şcolii în perioada 25 martie – 4 aprilie. Listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate pe 10 aprilie
-Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14 – 18 aprilie
În ce clasă se va putea face înscrierea
Copiii care implinesc varsta de sase ani pana pe 31 august 2015 vor fi inscrisi in clasa pregatitoare, conform metodologiei propuse de MECS.
Totusi, in cazul copiilor care implinesc sapte ani pana pe 31 august — dar care n-au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014-2015 -, parintii vor putea opta pentru clasa I.
In clasa pregatitoare vor mai putea fi inscrisi si copiii care implinesc varsta de sase ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie, insa numai daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.
„Inscrierea (…) in clasa pregatitoare se face la solicitarea scrisa a parintilor, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a acestora, facuta de specialisti, atesta pregatirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare”, este explicat in proiectul metodologiei de inscriere.
Referitor la copiii care implinesc sase ani in aceeasi perioada, pentru care parintii nu vor opta pentru clasa pregatitoare sau a caror dezvoltare psihosomatica nu permite parcurgerea acestei clase, acestia vor putea fi inscrisi la gradinita, in grupa mare.
Actele necesare pentru inscriere
Parintii vor putea sa completeze cererile pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare conform calendarului propus de MECS.
„La scoala, la momentul completarii cererii sau la momentul validarii acesteia, parintii trebuie sa aiba o copie a actului de identitate propriu si o copie a certificatului de nastere al copilului. Acestea vor fi certificate conform cu originalul de catre secretariat.
Daca este cazul, parintii maitrebuie sa aiba si documentul cu rezultatul pozitiv al evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului.

.

Both comments and pings are currently closed.