Hramul Bisericii Ortodoxe din Satu Mare

DSC_0660 [800x600]Hramul bisericii ortodoxe din Satu Mare, sărbătorit în luna octombrie,  a reprezentat practic cel mai important eveniment al lunii trecute nu doar din localitate, ci din toată comuna Secusigiu. Slujba religioasă oficiată cu această ocazie, ca semn de cinstire adus bisericii a avut loc de Sfântul Dumitru, când preotul paroh și ceilalți preoți invitați au oficiat slujba religioasă după toate canoanele bisericești și tradițiile ortodoxe ale comunității.

Cu această ocazie, primarul Cheșa Ilie ne-a declarat: „Comunitatea ortodoxă din Satu Mare reprezintă parte integrantă a comunei noastre. Mă bucur că Hramul Bisericii Ortodoxe din Satu Mare a fost cinstit ca un moment deosebit pentru localitate și felicit întreaga comunitate pentru modul în care a știut să sprijine biserica, ori ce câte ori a fost nevoie.
Am fost mereu alături de cetățenii din Satu Mare, cărora le transmit toate cele bune și mă bucur ori de câte ori mă aflu în mijlocul comunității di Satu Nou, o comunitate care face cinste comunei și căreia îi mulțumes pentru că mereu a fost alături de mine.

Importanța sărbătorii hramului a fost marcată nu doar prin prezența la biserică a numărului mare de credincioși, dar și prin asistarea la slujba religioasă a oficialităților locale, primarul Cheșa Ilie și viceprimarul Gavril Onu având-o ca invitat și pe doamna deputat Claudia Boghicevici, care a dorit să fie alături de edilii noștri la acest important eveniment din comună.

Sărbătoarea Hramului oficiată cu acest prilej a scos în evidență încă o dată importanța Bisericii și implicit uniunea care există între biserică și comunitatea creștin ortodoxă din Satu Mare. Putem concluziona afirmând că Hramul Bisericii Ortodoxe a fost cinstit după toate canoanele bisericești, el reprezentând moment de referință pentru nu numai pentru biserică, ci și pentru întreaga comună Secusigiu.

Both comments and pings are currently closed.