Mare Atenție!

Mopedele , scuterele , atv-urile si alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mica  a caror viteza de deplasare nu depaseste 45km/h, iar capacitatea cilindrica nu este mai mare de 50 centimetri cubi , pot fi conduse pe drumurile publice  numai cu permis de conducere.
Începând cu data de 19 ianuarie 2013 a intrat în vigoare Legea 203 din 2012, prin care a fost modificată şi completată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Una dintre cele mai importante modificări constă în accea că mopedul a fost inclus în categoria autovehiculelor, astfel că pentru  a fi condus pe drumurile publice este nevoie de permis de conducere categoria ,,AM”.
Conducerea mopedelor pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere constituie infracţiune si  se pedepseşte cu închisoarea de la 1 (unu) la 5 (cinci) ani inchisoare.
De asemenea, mopedul trebuie să fie înregistrat la Consiliul local al comunei pe raza căruia domiciliază proprietarul. Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a mopedelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat.
Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a mopedelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat.

Both comments and pings are currently closed.