Noi lucrări la școala din Munar

DSC_6467 [800x600]După cum v-am informat, în vara acestui an la școala din Munar s-au derulat ample lucrări de renovare, lucrări care au făcut parte din programul de modernizare școli implementat de primarul Cheșa Ilie și care a vizat montarea de tîmplărie nouă de termopan la școală, ceea ce s-a și întâmplat, toate geamurile vechi ale școlii fiind schimbate cu unele noi din termopan.

De asemenea, la școală s-au executat și lucrări de reparare a acoperișului,precum și de zugrăvire interior și exterior, lucrări derulate prin implicarea domnului Marius Ilia, pe care dorim să-l felicităm pentru inițiativa de a pune umărul la renovarea clădirii școlii.
Marius Ilia [800x600]Domnul Maius Ilia, după ce ne-a prezentat școala renovată, a ținut să ne precizeze:
„Am făcut parte de Consiliul de Administrație al Școlii iar la ultima ședință desfășurată s-a pus în discuție reparația și întreținerea școlilor și grădinițelor. Veșnica problemă care se ridică la nivelul discuției este : “primarul nu ne dă bani”, ceea ce este total greșit. În interiorul consiliului se vehicula suma de 8500 de lei pentru reparații la acoperișul școlii din Munar, precum și îngrijirea fațadei aceleiași instituții. În acel moment am întrebat dacă cineva din comisia respectivă a fost la fața locului pentru a vedea despre ce este vorba acolo. Eu nu am contestat suma vehiculată, ci doar am vrut să fiu sigur dacă persoanele care fac parte din comisia respectivă au fost la fața locului pentru a vedea în realitate stricăciunile pentru care trebuie alocată această sumă. Răspunsul a fost bineînțeles negativ, ba mai mult, am primit și recomandări pentru a-mi vedea de treaba mea. În acel moment am hotărât, ca după terminarea sedinței, să-i dau un telefon domnului primar Ilie Cheșa. Răspunzând, i-am explicat și dânsului situația care există la școala din Munar. L-am întrebat dacă mă poate ajuta cu o găleată de lavabil și eventual celelalte materiale necesare pentru reparația școlii. Acesta, având o reacție demnă de luat în seamă, a fost de acord cu propunerea mea și în cele din urmă a făcut posibilă achiziționarea materialelor de care era nevoie.
Am fost de acord să plătesc un muncitor pentru a realiza reparația, l-am ajutat și eu când a fost nevoie, iar nu după mult timp am început munca. Întradevăr, urcând în podul clădirii am observat câteva leațuri rupte din acoperiș, loc pe unde atunci când ploua, intra apa în clasele copiilor. Tot cu ajutorul domnului primar, am cumpărat și lemne pentru înlocuirea leațurilor rupte.
După toate acestea, doresc să vă spun că am reușit să repar acoperișul școlii, am renovat fațada școlii, ba mai mult, cu materialele rămase am reușit și renovarea a încă două săli de clasă, una unde copii din Munar învață engleză și cealaltă care era folosită drept cancelarie.
În total, costurile s-au ridicat la 1200 de lei. Trebuie pe această cale să mulțumesc în primul rând domnului primar Cheșa Ilie care a cumpărat materialele necesare pentru reparații și doamnei director pentru că și dânsa ne-a ajutat în toate demersurile. În concluzie, pot spune că toată lumea a participat la această lucrare, mai puțin consiliul de administrație al școlii, bineînțeles cu excepția doamnei director. Părerea mea este că unde există bunăvoință nimic nu este imposibil. Consider însă că acel consiliul de administrație al școlii este foarte slab, fapt pentru care după terminarea lucrării la școala din Munar, mi-am și depus demisia. În consiliu mi s-a sugerat chiar să nu-mi dau demisia, ci să nu mă prezint la trei ședințe și mă vor exclude dânșii. Spun aceasta pentru a mai da o dovadă despre gândirea unora care fac parte din acel consiliu de amdinistrație al școlii.
Părerea mea este că până în momentul în care, în acele posturi de decizie, mă refer la consiliul local, consiliul școlii și așa mai departe, nu vor veni persoane capabile si responsabile, lucrurile în Secusigiu nu vor merge mai bine. Am demonstrat foarte simplu că atunci când există bunăvoință și interes, se pot face lucruri bune, durabile pentru copiii noștri și nu numai, cu bani mult mai puțini și fără a arunca vina în curtea vecinului.
După ce lucrările au fost terminate am fost întrebat de cetățeni ce ceartă a fost la efectuarea lucrărilor, pentru că, unii  credeau că eu cu domnul primar am făcut lucrările la exterior iar domnul Grad cu altcineva au efectuat lucrările în interior, ceea ce nu este adevărat, toate lucrările fiind făcute așa cum le-am descris mai sus. Termin prin a mulțumi domnului primar care din banii dânsului  a plătit materialele  și a demonstrat din nou că ne putem baza pe sprijinul său ca și cetățean al comunei, iar eu tot ca și cetățean am ajutat. M-aș bucura să văd cât mai mulți cetățeni ai comunei că se implică și participă la astfel de activități în mod voluntar.”

Both comments and pings are currently closed.