Numai cu respectarea legii!

image descriptionAtunci când vine vorba de cheltuirea banului public există o singură regulă: respectarea prevederilor legale. O administraţie sau un primar trebuie ca mereu să se preocupe de a găsi soluții legale pentru binele și prosperitatea comunității locale, pentru inițierea și implementarea a cât mai multor proiecte de dezvoltare pentru comunitatea pe care o administrează.
Din păcate însă, de multe ori interesul legii nu coincide cu interesul unor oameni şi viceversa. Unii dintre cei care vin la primărie solicită și lucruri care, deşi omeneşte sunt de înţeles, legal sunt imposibil de onorat. Cele mai frecvente sunt solicitările pentru ajutoare de tot felul, dar din păcate, de multe ori oamenii nu înțeleg că nu se poate legal. Nu există bază legală pentru multe dintre solicitările lor, iar atunci se supără pe primar că „vezi, doamne, nu vrea să-i ajute”. Acest lucru este fals, ca și primar ales, fac tot posibilul pentru binele comunei, dar toată lumea trebuie să înțeleagă că legea trebuie respectată! Nu se poate altfel! De când am fost ales primar, în toată activitatea mea, am fost deschis la solicitările tuturor cetățenilor și am făcut mereu tot ce mi-a stat în putință pentru rezolvarea solicitărilor celor care au venit la primărie, ținând însă cont de dispozițiile legale în vigoare și de pârghiile pe care le am la dispoziție.
Am făcut aceste precizări deoarece de multe ori mă confrunt cu asemenea situații, în care unii cetățeni vor tot felul de rezolvări ale unor probleme sau situații, care însă uneori nu țin de atribuțiile de primar, deci nu pot intervenii, sau solicită lucruri imposibil de rezolvat fiindcă legislația în vigoare nu permite.
Toată lumea trebuie să fie conștientă că primarul poate ajuta și se poate implicadoar în limita dispozițiilor legale și în limita atribuțiilor ce-i revin ca și primar.
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.