„Ziua Eroilor” celebrată în comună

Sărbătorită la 40 de zile de la Învierea Domnului, Înălţarea Mântuitorului Iisus Hristos la ceruri a fost decretată și ziua de sărbătorire a eroilor martiri ai neamului, eroi care s-au sacrificat pentru patrie, pentru întreg neamul românesc.

Astfel, an de an eroii neamului sunt sărbătoriți în această zi pentru a nu se uita sacrificiul suprem făcut de aceștia pentru unitatea și idealurile poporului român. Un sacrificiu prin care eroii neamului au arătat ce înseamnă patriotismul, au arătat ce înseamnă dragostea de țară, luptând pentru ca astăzi să putem trăi și vorbi liberi, în pace, în această țară atât de frumoasă și dragă tuturor-România!

La Secusigiu, așa cum ne-am obișnuit, memoria martirilor-eroi ai neamului este mereu cinsită cu toate onorurile cuvenite.

 Ceremonia a avut loc la monumentul eroilor de la Biserica Ortodoxă, unde preotul paroh a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor martiri ai neamului românesc.

Evenimentul s-a desfășurat imediat după liturghie, când enoriașii bisericii, împreună cu elevii școlii, au venit la monument, pentru această zi de mare sărbătoare.

Din nou s-a arătat faptul că în comuna noastră există respect față de valorile patriotice, există respect față de cei ce au luptat pentru idealurile poporului nostru, punând aceste idealuri chiar mai presus de propria viață.

Totodată, prin luările de cuvânt, s-a adus în prim plan importanța acestei zile, accentuându-se sacrificiul suprem al eroilor, deoarece nu trebuie uitat faptul că, dacă astăzi putem vorbi de un prezent al păcii într-o Românie liberă, trebuie să ne amintim că acest lucru se datorează acestor eroi pe care îi comemorăm cu această ocazie.

Astfel, putem concluziona afirmând că la Secusigiufestivitatea de comemorare a eroilor s-a desfășurat într-un cadru solemn, ceremonia cuprinzând și depunerile de coroane, semn de cinstire și comemorare a memoriei celor căzuți la datorie!

Un moment deosebit a fost acela în care primarul Cheșa Ilie a adus Drapelul Gărzii Naționale din Secusigiu, drapel cu majore conotații istorice și patriotice, căci la Marea Unire acest drapel a fost purtat de către personalitățile secusigene Înv. Damian Sebeșan și fiul său, Aurel Sebeșan, ca reprezentanți ai idelurilor de unire secusigene.

A fost un momnet deosebit, prin care s-a readus în prim plan participarea comunei Secusigiu la exprimarea dorinței Marii Uniri!

Both comments and pings are currently closed.