28 august- am sărbătorit la Bezdin „Sfânta Maria” pe rit vechi

dsc_0565-800x600An de an, 28 august este o zi de sărbătoare pentru întreaga noastră comună: este ziua în care la Mănăstirea de la Bezdin se  sărbătorește Sfânta Marie pe rit vechi.
Astfel și anul acesta, la această dată toată lumea a fost invitată la mănăstire pentru a-și găsi liniștea sufletească în prezența preoților chemați să slujească în această zi de mare însemnătate pentru mănăstire, pentru comuna noastră, deoarece Mânăstirea de la Bezdin este un adevărat simbol al comunei Secusigiu.
În aceste context, de ziua Hramului Mânăstirii, am fost și noi prezenți pentru a aduce în fața dumneavoastră câteva imagini de la acest eveniment de seamă desfășurat pe raza comunei noastre.
Vremea în ziua de sărbătoare a Hramului a fost una frumoasă, cu cer senin și însorit, ceea ce a făcut ca slujba să fie oficiată în curtea mânăstirii, de un sobor de preoți veniți anume pentru acest important moment din viața mânăstirii.
De asemenea, printre cei prezenți l-am remarcat și pe primarul Cheșa Ilie, care an de an participă la această sărbătoare a Hramului, o sărbătoare a bucuriei.

Nu mai stăm acum să vă prezentăm istoria deosebită a acestei mânăstiri reprezentative a comunei Secusigiu, căci am făcut acest lucru în numărul trecut al publicației, acum rămânându-ne doar să vă prezentăm imagini din ziua Hramului, pentru a lăsa o dâră de istorie despre sărbătoarea Hramului Mânăstirii din acest an 2016.
Putem concluziona afirmând că Mânăstirea Bezdin rămâne un lăcaș de cult unde oricine este primit cu căldură, putând găsi liniștea sufletească mult căutată, în acest loc plin de har Dumnezeiesc.

Both comments and pings are currently closed.