8 martie – Ziua Femeii

NjQ5ZWIzYzk5MWUzZTI3MjA2NzI2NjQxNGJhY2RkMzfoto_702758 martie – Ziua Femeii
În America anului 1911 a început ca ziua de 8 Martie să fie dedicată „Zilei Femeii”.
Dintre marile vorbe de duh ale omenirii, aduse ca ofrandă FEMEII, pe care le-aş alinia ca un mărţişor deasupra inimilor au rămas încrustate în răbojul timpurilor în proverbul precum că „Vântul schimbă fiecare zi, iar Femeia fiecare clipă!”. Când scrii despre Femei trebuie să-ţi înmoi pana în culorile curcubeului şi să presari rândurile cu pulbere de pe aripile fluturilor.
Dacă ar fi să-i închinăm un vers, ar fi de-ajuns să-l recităm pe Eminescu Cel Mare…
Dacă ar trebui să-i pictăm chipul ar fi de-ajuns să-i dăruim „Primăvara” lui Botticelli…
Dacă ar fi să-i dedicăm un imn, ar fi încântată să asculte „Anotimpurile” de Vivaldi…
Eva Creatorului, Femeia de pe stradă, colega de serviciu, muncitoarea din fabrică sau parlamentara titrată, a fost, este şi va rămâne, în primul rând MAMĂ- zămislitoare a fructului uman.
Nicolae Iorga spunea: „Feminismul ne arată ce este femeia fără familie, dar ne ascunde ce devine familia fără femeie!”.
Femeia nu este inferioară bărbatului, nu este nici superioară şi, cu atât mai mult, nu este nici egală. Este altceva. Este o fiinţă care ne uimeşte pe noi bărbaţii, ne uimeşte şi, totodată, ne atrage fiindcă este aşa cum este.
De ziua ei, frumoasă ca o clipă fără întoarcere, se cuvine să-i mulţumim pentru că… EXISTĂ! Să le dăm tot onorul, să le răsplătim dragostea cu dragoste. Să rugăm pomii care vor înflori, odată cu sosirea mai grabnică a primăverii, să- şi plece coroanele şi miresmele în semn de respect!
Pentru femeia- mamă, pentru femeia soţie, pentru femeia-prieten, pentru femeia- colegă, pentru femeia- iubită, pentru femeia-vis, pentru femeia-dor, pentru femeia-speranţă: să ne trăiţi cu sănătate şi împliniri! La mulţi şi fericiţi ani!
Cu ocazia zilei de 8 Martie doresc să vă transmit tuturor femeilor din comună, un călduros La mulți ani și un buchet de trandafiri care să vă lumineze inimile și să vă aducă bucurie și căldură în suflet. Să aveți parte de o primăvară așa cum vă doriți!
Primar, Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.