Sărbătoarea Învierii Domnului ne reaminteşte din nou de diferențele calendaristice dintre Biserici: Bisericile Reformate și Catolice au sărbătorit Paștele la 27 martie, iar Biserica Ortodoxă, după calendarul vechi, urmează a sărbători pe data de 1 mai.
Serbarea Paştelui ar fi mai frumoasă dacă toţi creştinii, împreună, ar sărbători în aceeaşi zi, căci ar corespunde rugăciunii lui Isus din seara de Joia Mare: „Ca toţi să fie una, după cum tu, Tată, eşti în mine şi eu în tine, ca şi ei să fie una în noi, ca să creadă lumea că tu m-ai trimis” (Ioan 17, 21).
Dar, până când reuşim, cu ajutorul Sfântului Duh, să sărbătorim împreună Învierea Domnului, să ne reînnoim în suflet cu ocazia sfintelor sărbători. În acest sens, trebuie să ne trăim unitatea la nivelul comunităţii, a familiei şi pe plan personal. În aceasta constă adevărata trăire în suflet a sărbătorii Învierii Domnului. Să căutăm și să regăsim bunătatea din fiecare dintre noi și bucuria de a fi alături de aproapele nostru.
Avem bucuria ca în acest număr al ziarului local să vă aducem în prim plan câteva imagini de la Biserica Catolică din Secusigiu și Biserica Reformată din Sânpetru German, din ziua sărbătorii Paștelui,dorind astfel să lăsăm o dâră de istorie în urma noastră, despre cum au sărbătorit Paștele cele două comunități în acest an 2016.
Sunt două comunități pe care le respectăm mult, două comunități care mereu ne-au arătat că trăiesc ascultând cuvintele Evangheliei și cu mare credință în Dumnezeu.
La Biserica Catolică din Secusigiu
La Biserica Catolică din Sânpetru German