Căminul Cultural din Secusigiu, o investiție pentru comunitate


IMG_5886 [800x600]
Lucrările de amenajare a căminului cultural din Secusigiu s-au finalizat, făcând referire și la amenajarea bucătăriei, prin montarea de gresie și faiață, s-a realizat și utilarea efectivă a spațiului destinat bucătăriei, fiind achiziționată și vesela necesară derulării evenimentelor publice sau private în această locație.
Pe lângă aceste lucrări necesare pentru amenajarea interiorului clădirii, s-au executat și lucrările de amenajare a platoului din fața căminului cultural, precum și a curții interioare. Astfel, zonele la care am făcut referire anterior au fost pavate, după modelul trotuarelor pavate construite în comună.
Perimetrul aferent căminului cultural din Secusigiu a fost reabilitat total, putând spune că imaginea de ansamblu s-a schimbat complet, lucrările de pavare fiind atât necesare, cât și estetice.
De asemenea, investițiile recente au cuprins și amenajarea camerei frigo, prin montarea agregatului de frigerare, astfel încât există acum și spațiul necesar menținerii în condiții optime a bucatelor gătite aici.
S-a intervenit și la sistemul de climatizare, totul pentru ca la căminul cultural din Secusigiu cei care doresc să organizeze diverse evenimente să dispună de toate cele necesare, în acest context fiind achiziționate și noi seturi de mese și scaune, pentru suplimentarea celor existente.
Putem spune că s-a încheiat încă o investiție utilă și necesară comunității locale, primarul Cheșa Ilie precizându-ne: „Amenajarea căminului cultural din Secusigiu a fost o investiție majoră, derulată pe mai mulți ani și care a întârziat din cauza unor probleme apărute acum doi ani în relația cu societatea care s-a ocupat de reabilitarea clădirii, probleme despre care v-am vorbit la vremea respectivă. S-a reușit însă reglementarea situației în instanță și astfel am putut continua lucrările de amenajare a căminului cultural, lucrări care, per ansamblu au cuprins: schimbarea acoperișului, consolidarea- reabilitarea clădirii, renovarea exterioară, inclusiv termoizolarea clădirii, lucrările de interior, schimbarea instalației electrice, montarea sistemului de încălzire, amenajarea sălii centrale, a grupurilor sanitare și a bucătăriei, cumpărarea scaunelor și meselor necesare, instalarea sistemului de climatizare și a celui care să deservească camera frigo ( menține temperatura până la -10 grade), cumpărarea veselei( pentru 400 de persoane), amenajarea prin pavare a curții și a platoului din față etc.
A fot o investiție mare, dar care a ajuns la final. Avem acum la Secusigiu un cămin cultural pus la punct, unde putem organiza în cele mai bune condiții atât evenimentele publice, cât șe cele private, solicitate de către cetățeni.
Să nu uităm, că tot în cadrul acestei investiții, am amenajat aici și spațiul necesar bibliotecii și a muzeului satului.
Această investiție a fost una gândită și pentru generațiile viitoare, care au acum un cămin cultural ce va putea fi folosit mulți ani de acum încolo. Oricine dorește, poate să desfășoare aici evenimentele dorite”!

Both comments and pings are currently closed.