CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA MUNAR

17-672x372

Preoții aparținători cercului pastoral-misionar nr. 5 – Vinga, coordonat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de către părintele Horia Ștefan, s-au întrunit duminică, 11 februarie, în parohia cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” – Munar, Protopopiatul Arad.

Întrunirea a debutat la ora 17:00, în biserica parohială, prin săvârșirea Vecerniei de către un sobor de  preoți, sub coordonarea părintelui coordonator Horia Ștefan de la Parohia Secusigiu. Din sobor au făcut parte: pr. paroh Marius Mateiu, pr. Petrică Ungur de la Felnac, pr. Mihai Blidar de la Sânpetru German, pr. Răzvan Sas de la Vinga, pr. Sorin Higioșan de la Zădăreni, pr. Marius Braiț de la Fiscut, pr. Raul Pele de la Cruceni, pr. Valentin Goronea de la Hunedoara Timișană, pr. Vlad – Sergiu Sandu de la Firiteaz  și pr. Bogdan Tod de la Bodrogu-Nou. La această întrunire a participat și pr. Valeriu Jirj, fostul paroh.

După săvârșirea Vecerniei, părintele paroh Marius Mateiu a prezentat referatul cu tema ,,Grija pentru unitatea Bisericii exprimată la Sinoadele ecumenice și locale”.

În cadrul prezentării, părintele referent a evidențiat faptul că, scopul principal al convocării sinoadelor ecumenice a fost menținerea unității Bisericii, împotriva învățăturilor eretice, de aceea sinoadele ecumenice sunt considerate ca fiind izvorul mărturisirilor de credință și norme de doctrină.

După prezentarea referatului, părintele paroh a mulțumit preoților împreună slujitori, precum și tuturor credincioșilor prezenți.

Both comments and pings are currently closed.