Clopoțelul sună din nou!

DSC_6251 [800x600]Luni 15 septembrie clopoțelul a început din nou să sune la școlile din comună. O zi specială pentru cei mai mici dintre elevi, bobocii claselor 0 și cei ai claselor I, pentru care emoțiile au fost cu siguranță la cote maxime. Însoțiți de bunici sau părinți, aceștia au pășit pentru prima dată  în clasele școlii, acolo unde vor petrece cei mai frumoși ani. Este acea perioadă a vieții în care se vor lega noi prietenii și vor pătrunde în adevăratele taine ale abecedarului.

Școala și grădinița și-au deschis  porțile, pentru reînceperea orelor, după lunga vacanță de vară!
În acest context, primarul Cheșa Ilie ne-a declarat: „Mă bucur când sunt alături de elevii școlii din comuna noastră la asemenea festivități. Sunt momente unice nu doar pentru fiecare elev, ci și pentru mine, căci de fiecare dată îmi aduc cu nostalgie aminte de anii în care și eu eram în băncile școlii. Au fost cei mai frumoși ani din viață, anii copilăriei, ani cu care am dori cu toții să ne mai reîntâlnim, dar, din păcate nu mai este posibil.
Le urez din inimă tuturor elevilor să aibă un an școlar bun, cu note mari, un an în care să oțină doar rezultate pozitive la învățătură. Noi, cei din administrația comunei, facem totul pentru ca elevii să beneficieze de condiții de școlarizare și pregătire cât mai bune. Facem aceste eforturi, fiindcă,împreună cu părinții fiecărui elev, suntem conștienți ce rol important îl are școala pentru pregătirea viitoare a elevilor de astăzi, pentru viitorul lor.
Transmit tuturor elevilor să privească cu seriozitate școala, ca instituție fundamntală a pregătirii lor, să asculte de dacăli fiindcă vor avea doar de câștigat în viitor. Cu cât rezultatele lor la învățătură vor fi mai bune, cu atât vor avea șanse mai mari pentru a ajunge la liceul și facultatea dorită.
Închei prin a transmite dascălilor și elevilor un an școlar plin de rezultate pozitive, iar părinților să se bucure de note cât mai bune din partea copiilor lor.

În acest număr al ziarului am dorit să-i vedem pe copiii de la grădinița din Sânpetru German. Ne-am adresat acestora, cu întrebarea ” ce meserie ar dori să urmeze în viitor?”, nu de alta, dar suntem convinși că peste ani, când vor revedea aceste pagini, își vor aduce cu nostalgie și bucurie aminte de acești frumoși ani ai copilăriei.


 

DSC_6240 [800x600]Copiii de la grădinița din Sînpetru German
grupa mijlocie

Copiii de la gupa mijlocie a grădiniței din Sânpetru Germa și meseriile pe care aceștia ar dori să le urmeze în viitor: Păcurar Ștefan- doctor, Niță Aurora- creator de modă, Tordai Alex, Ianoș Laurențiu- vânător, Drăghici David- șofer, Ganea David- jandarm, Mișu Mateo- polițist, Pop Andrei- profesor, Gopfrich Denisa- polițistă, Biaș Petruța- polițist, Cuzman Silvana- vânător, Bănățan Andreea- polițistă, Gașpar Narcisa- polițistă, Șandor Diana- învățătoare,
În momentul în care am fost să facem pozele la grădiniță, au fost și câțiva copii care erau absenți: Bănățan Anca, Ciuban Cătălin, Grad Robert, Fițigău Andrei, Ciorbă Gabriel, Gruia Valentin


DSC_6247 [800x600]Copiii de la grădinița din Sînpetru German-grupa mare

Copiii de la gupa mare a grădiniței din Sânpetru Germa și meseriile pe care aceștia ar dori să le urmeze în viitor: Bănățan Anca, Bias Silvia- prințesă, Boalog Andreea- prințesă, Botizan Ruth- învățătoare, Buzatu Maria- prințesă, Cseke Andrada, Dediu Arsenie- pompier, Doca Sorina- sirenă, Dutca Livia- doctor, Fux Nikolas, Grad Darius- preot, Gyorgy Eduard- fotbalist, Kundermann Alexandru- crescător de cai, Lebuș Cosmin- șofer, Lovin Gigi- fotbalist, Marcu Denis- mascat, Luca Leticia- prințesă, Marcu Izaura- vedetă, Mardare Andreea- balerină, Sima Lucas- supererou, Simion Alin- mascat, Szombati Patricia- balerină, Videcs Romina
Reînceperea grădiniţei generează emoții pentru fiecare copil. Începutul noului an școlar reprezintă pentru educabilii din grupa mare un prilej de bucurie, prin revederea colegilor; prin împărtășirea amintirilor din vacanța de vară; prin revederea jucăriilor îndrăgite din sala de grupă, cât și prin varietatea activităților desfășurate în grădiniță.
Colectivul grupei mari de la Grădinița P.N. Sânpetru German este format dintr-un efectiv de 23 de preșcolari, dintre care 13 fete și 10 băieți. Copiii au vârstele cuprinse între 5 și 6 ani.
Preșcolarii vin cu plăcere la grădiniță, unde își petrec timpul într-un mediu plăcut și stimulativ.
În acest an școlar educabilii din grupa mare se pregătesc pentru clasa pregătitoare, o nouă etapă din viața lor fiind pe punctul de a începe. Astfel, la grădiniță, se pune  un mai mare accent pe dobândirea autonomiei, a dezvoltării psihomotorii și a dezvoltării fizice armonioasă, pe comunicarea și inițierea în limbajul citit-scrisului, pe stimularea curiozității, pe formarea deprinderii de a culege informații și de a rezolva probleme simple; necesare trecerii de la grădiniță la școală.
Pornind la drum cu mult elan, veselie și voie bună, urăm tuturor copiilor un an școlar cât mai productiv, plin de emoție și multe realizări!
Profesor pentru învățământul preșcolar – Georgeta Frese


DSC_6234 [800x600]Copiii de la grădinița din Sînpetru German
grupa mică

Copiii de la gupa mică : Apetri Denis, Balaș Andrei, Curtuiuș Ionuț, Drinceanu Răzvan, Dumitraciuc Florin, Gâfei Elena Maira, Kundermann Cosmina, Socaciu Vlăduț, Sepețan Ruben, Simion Alexandra, Szombati Tiberius, Bozga Denisa, Vancea Nicolae, Molnar Robert, Bănățean Sonia

Activitatea la grădiniţă în primele zile este una zgomotoasă mai alea la grupa mică , unde copiii plâng încă după sânul mamei de care trebuie să se despartă dimineaţă. În primele zile nu se fac activităţi, este o perioada lejeră de acomodare când educatoarea se împrieteneşte cu prichindeii , le arată lumea minunată a copilăriei în care au păşit, le prezintă sala de grupă cu toate jucăriile, cărţile şi lucrurile frumoase care se găsesc acolo . După ce lucrurile stau mai bine şi copiii sunt mai relaxaţi educatoarea începe cu paşi mărunţi să îi înveţe joculeţe , cântecele vesele pentru ca mai apoi să intre în materialul prevăzut de programa școalară.
Copilăria este singurul moment al vieţii în care trăim totul la maximă intensitate , în care plângem şi râdem în aceeaşi zi , în care ne supărăm şi iertăm după câteva momente ..în care suntem singuri şi totodată cu toată lumea . Socializarea este primul pas important în viaţa copilului. Odată intrat într-un grup , copilul observă că are propria personalitate, că el nu mai este favorizat . Învaţă să îi respecte pe ceilaţi, să ţină cont de părerea lor . Odată ajuns la grădiniţă el va fi învăţat să împartă,să ofere şi să primească. Va afla cât de important este să împărţi cu alţii jucăriile pentru a te putea bucura mai mult de frumuseţea jocului . În grădiniţă copilul îşi construieşte propria identitate.
PROF. ÎNV. PRESC.
TAMAS DANIELA

 

 

Both comments and pings are currently closed.