Cu privire la ajutoarele alimentare!

DSC_0834 [800x600]Mare parte din ajutoarele alimentare care se primesc anual de la Uniunea Europeană au sosit și în comuna noastră! Aceste ajutoare alimentare se distribuie pe baza cupoanelor primite prin poștă și a buletinului de identitate, iar câtegoriile de persoane care beneficiază de aceste ajutoare sunt:
-persoanele care beneficiază de ajutor social(VMG)
-șomerii
-pensionarii care au pensia sub 400 lei
-persoanele cu handicap grav și accentuat
-familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei
-veteranii și văduvele de război
Cantitatea de alimente prevăzută pentru o persoană este formată din: 6 kg făină, 6 kg mălai, 2 pungi paste făinoase, 4 l ulei, 4 kg zahăr, 8 buc. conserve carne de porc, 6 buc conserve carne de vită, 10 buc conserve pate de ficat.
Alimentele sunt ambalate în cutii cu conținut identic, fiecare cutie conținând jumătate din cantitatea prevăzută pentru o persoană, astfel încât fiecare persoană( pe baza cuponului) primește două cutii.
Cele prezentate mai sus sunt reglementările legale privind aceste ajutoare alimentare.
Trebuie specificat că ajutoarele alimentare la care am făcut referire mai sus provin de la Uniunea Europeană. Singura obligație a Primăriei este asigurarea depozitării alimentelor și distribuirea acestora către persoanele beneficiare.
Din păcate, anul acesa, datorită proastei organizări a guvernului, au fost o serie de situații neplăcute cu aceste ajutoare. În acest an beneficiarii ajutoarelor europene au fost stabiliţi la nivel central, de guvern, pe baza datelor existente la nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Până vineri însă nimeni nu ştia  exact cine sunt  beneficiarii. Abia vineri, au venit şi listele nominale, cu câteva mii de persoane la nivelul județului Arad, dar listele sunt un dezastru deoarece beneficiarii nu pot fi verificaţi pentru că nu sunt trecuţi nici în ordine alfabetică, nici pe categorii – pensionari, persoane cu handicap, şomeri.
Proasta organizare a guvernului din acest an nu se oprește însă aici! Multe dintre cutii care au venit în județul Arad sunt deteriorate, nesigilate, unele chiar rupte, cu cutii de conserve sparte și scurse! Reprezentații guvernului care s-au ocupat de aceste alimete au reușit să creeze haos și la această acțiune.
Distribuirea a început de luni 08.12.2014 la Căminul Cultural Secusigiu.

Both comments and pings are currently closed.