De vorbă cu consilierii locali – domnul Horți Pavel

DSC_2436 [800x600]Ce partid politic reprezentați și cum vedeți activitatea de consilier local?
Reprezint Partidul Național Liberal și sunt al doilea mandat de consilier local al comunei Secusigiu. Consider că funcția de consilier local este una plină de responsabilitate și deseori ne confruntăm cu probleme ce trebuiesc soluționate cât mai repede. Din păcate suntem condiționați de un buget limitat, care de cele mai multe ori nu este suficient pentru a acoperi toate necesitătile comunei.De aceea trebuie mereu luate în considerare prioritățile comunei, deoarece banii nu ajung pentru tot ceea ce ne-am dori noi.
Cum sunt relațiile din  interiorul Consiliului Local Secusigiu?
Relația dintre consilieri este una foarte bună, pentru că în majoritatea noastră, urmărim același interes, și anume dezvoltarea continuă a comunei. Chiar dacă poate nu reușim de fiecare dată să facem atât de multe pe cât ne dorim, interesul majorității consilierilor este acela de a-și ajuta comunitatea. Există din păcate și prezențe care fac rușine Secusigiului. Aceasta este o situație întâlnită tot mai rar, însă noi ne confruntăm cu aceasta și vă pot spune că divergențele de acest gen nu aduc nici măcar un bine comunei.
La ce vă referiți când faceți această paranteză?
Mă refer la faptul că domnul consilier Grad Gheorghe care  nu face practic absolut nimic pentru această comună, este mai tot timpul contra tuturor acțiunilor din care Secusigiul beneficiază foarte mult. Este preocupat de orice altceva în afara funcției de consilier și de fiecare dată se opune proiectelor discutate în Consiliu, chiar dacă dânsul nu are nici o inițiativă viabilă pentru un proiect cât de mic în comună. Se laudă că are inițiative, când de fapt nu face nimic, însă chiar și în aceste condiții încearcă să prostească oamenii cu tot felul de minciuni. Să vă dau doar un exemplu! Într-unul dintre numerele publicației care îl are în grații pe domnul Grad, apare cu nerușinare un articol despre faptul că primăria Secusigiu, în loc să investească în centrele comunei, face trotuare pe digul de la ieșirea din Sânpetrul German, pentru ca animalele să nu se murdărească pe picioare. Doresc să fac anumite precizări pentru că oricine a făcut această afirmație, se află într-o mare eroare și minte cu nerușinare. Eu activez în cadrul “Apele Române” de peste 20 de ani. Există la această oră un proiect transfrontalier, din bani europeni, cu care este adevărat ca se fac modificări în această zonă a Mureșului. Este un proiect pentru 6 km de asfalt pe dig, doar pentru trafic ușor. Va fi asfaltat digul până în Munar, dar repet, toate acestea din bani europeni, în colaborare cu Apele Române. Primăria comunei Secusigiu nu are nici cea mai mică legătură cu aceste lucrări. Doresc să fac aceste precizări pentru că cetățenii au fost mințiți, și nu cred că este normal. Acțiunile mincinoase de acest fel aduc doar negativism în rândurile cetățenilor comunei Secusigiu. Ar fi mult mai bine ca acest consilier să-și vadă de funcție, să încerce să facă ceva cu adevărat benefic pentru locuitori. Una este opoziția politică iar alta este defăimarea comunei.
Consiliul Local susține proiectele primarului Cheșa Ilie și contribuie la finalizarea acestora?
În majoritatea sa Consiliul Local Secusigiu susține pe deplin inițiativele domnului primar Cheșa Ilie, mai ales că tot timpul a venit cu soluții și proiecte necesare  pentru comunitate. Interesul acestei administrații a fost mereu de a ridica Secusigiul, de a-l duce la loc de cinste printre toate celelalte localități ale județului. Consider că se poate vedea cu ochiul liber tot ceea ce s-a realizat până acum și doar cine nu vrea nu recunoaște că avem la Secusigiu oameni în administrație dedicați interesului comunei.
Cum comentați faptul că bugetul local de anul acesta este mult mai mic față de cel de anul trecut?
Consider că principalul vinovat pentru acest buget local foarte mic este actualul Guvern, care  atunci când a adoptat noua lege a bugetului a arătat clar că habar nu are de administrație și că nu-l interesează de județul Arad. Datorită guvernului comuna Secusigiu a pierdut 12 miliarde lei vechi, bani cu care se puteau face multe proiecte de investiții. În aceste condiții, comunele de nivelul comunei Secusigiu sunt pur si simplu blocate în demersul de a mai face noi investiții. O altă cauză a diminuării bugetului local este și greoaia colectare a taxelor și impozitelor, aceasta fiind în strânsă legătură cu faptul că românii sunt din ce în ce mai săraci. Din păcate, din bugetul actual nu văd cum se va putea reuși să se realizeze investiții noi. Dacă nu se va schimba nimic, anul acesta va fi unul foarte greu. Este primul an când avem un guvern care nu doar că până acum nu a dat 1 leu comunei noastre, dar acum ne-a și luat banii. Asta ar trebui să spună consilierul Grad, care mereu inventează povești și minciuni. Ar trebui să spună oamenilor că acest guvern al partidului din care el face parte a luat banii comunei! În timp ce noi, majoritatea consilierilor și cu primarul ne preocupăm cum să facem să găsim soluții de investiții în comună, guvernul partidului domnului Grad vine și ia banii comunei!
Care considerați că sunt cele mai importante proiecte realizate pentru Secusigiu.
Consider că cel mai important proiect pentru comuna Secusigiu este podul peste Mureș, care leagă Sânpetrul German de Pecica. De la darea în folosință a acestui pod, zeci dacă nu sute de oameni din ambele părți ale Mureșului tranzitează zona. Oamenii merg la muncă, copiii la școală și așa mai departe. După părerea mea este cel mai mare plus pe care l-a obținut comuna Secusigiu la inițiativa  primarului Cheșa Ilie. De o importanță maximă este și pietruirea străzilor și punerea la punct a iluminatului public. Când domnul Cheșa Ilie a venit pentru prima dată la conducerea primăriei, în Secusigiu nu existau drumuri practicabile și iluminat public. Consider că ceea ce s-a realizat până acum este extrem de mult.Dacă nu venea acest guvern aveam și străzile comunei asfaltate prin programul PNDI. Un alt obiectiv important realizat în mare măsură este Căminul Cultural, care arată bine, rămânând de finalizat bucătăria și anexele. Sunt sigur că soluția de finalizare este aproape și secusigenii se vor bucura de un cămin cultural bine pus la punct. La fel de importante au fost și renovările executate la la școli. Toate proiectele pentru modernizarea comunei sunt importante și îmi doresc, cu toate că avem bugetul acesta mic, să reușim continuarea de investiții noi. Va fi însă foarte greu cu acest guvern care în loc să dea bani comunei, ia bani de la comună.
Aveți un mesaj pentru cetățeni?
Îi sfătuiesc pe cetățenii comunei Secusigiu să aibă încredere în actualul primar și în Consiliul Local, Îi asigur că având în vedere toate piedicile care ni se aduc, noi facem și vom face tot ceea ce putem pentru a continua modernizarea Secusigiului, chiar și cu acest buget mic pe care-l avem la dispoziție.
Tuturor cetățenilor comunei le doresc multă sănătate și să reușească în ce și-au propus,iar cu ocazia zilei de 8 Martie urez tuturor femeilor din comună un sincer La Mulți Ani!

Both comments and pings are currently closed.