De vorbă cu senatorul colegiului nostru, domnul Traian Constantin Igaș

Traian-Igas– Domnule senator Constantin Traian Igaş, se încheie un an plin de evenimente, mai ales politice. Ce se mai întâmplă în politică şi cu viitorul acestei ţări după alegerile pe care le-am avut?
– Suntem la 25 de ani de la Revoluţia din 1989, cu un preşedinte ales care nu e doar român ci şi neamţ. România trăieşte şi a dovedit-o acum pe sfârşit de an, nu doar pentru ce a ales ci şi pentru că  s-a trezit şi şi-a împlinit datoria de a-şi croi propriul destin venind la vot. Secusigiu, la 655 de ani de la prima atestare, este o localitate care trăieşte şi ea, are o viaţă care se vede dincolo de trotuare, pietruire, şcoli şi grădiniţe renovate, etc.Oamenii de aici se bucură de sărbătorile locale, de zilele comunei, de hramurile bisericilor, de meciurile echipelor de fotbal Gloria Secusigiu , Voinţa Munar si Foresta Oil Sinpetru-German şi de multe alte evenimente la care am avut bucuria de a fi invitat de primarul localităţii, Cheşa Ilie.
În politică, cu un ochi se plânge, cu altul se zâmbeşte. Pe final de 2014 avem un nou preşedinte, ales de milioane de români care şi-au pus speranţa în el şi în noi, echipa sa. Dar avem şi un nou Guvern, o veche şi tristă amintire care ne face rău în continuare, nouă românilor, atât din ţară cât şi din afară. În cei doi ani şi jumătate de când conduce Guvernul României, Victor Ponta a numit 67 de miniştri deşi acest Guvern nu a traversat nici o perioadă de instabilitate sau de criză economică. Secusigiu este în al şaselea an de când şi-a ales un primar gospodar, Cheşa Ilie, şi se vede. Continuaţi pe acelaşi drum, dragi locuitori ai Secusigiului!
– Sunteţi senatorul acestui colegiu care cuprinde şi comuna Secusigiu. Acum la final de an cum apreciaţi munca dumneavoastră în interesul comunităţii locale?
– Anul acesta şi alegerile prezidenţiale din 2014 reprezintă pentru mine ca om politic o bornă importantă. Se împlinesc 14 ani de când fac administraţie şi politică judeţeană şi naţională. Am pornit cu optimism şi cu gândul că îmi pot pune amprenta acolo unde mi se solicită implicare şi consider că, la sfârşitul acestui an, pot spune că am făcut şi fac politică mânat de bună credinţă! Închei anul cu sentimentul datoriei împlinite întrucât punţile de legătură peste Mureş pe care le-am promis atunci când am intrat în politică s-au construit şi astăzi în colegiul meu senatorial am finalizat construcţia la două poduri, cel care leagă Sânpetru German de Pecica, cel de la Săvârşin şi puntea pietonală de la Conop. Sunt mulţumit de ceea ce am început pentru Secusigiu şi de lupta dusă în aceşti doi ani cu guvernanţii pentru a remedia situaţia cadastrării gratuite. Lupta nu este încheiată, dar nu mă dau bătut. Am preluat de la primarul dumneavoastră 15 solicitări de sprijin pentru proiectele deja începute şi le-am depus ca amendamente la bugetul de stat pentru anul 2015.  Mă uit cu regret însă la faptul că cei care au acum frâiele ţării în mâinile lor sunt rău intenţionaţi şi uită că actul guvernării este pentru şi în interesul românului. Mă linişteşte însă faptul că oamenii s-au trezit la realitate şi acum partidul aflat la guvernare, cel al socialiştilor, nu se mai regăseşte printre preferinţele cetăţenilor pentru că românul din fire e muncitor, gospodar şi bun, valori pe care PSD le calcă în picioare. Partidul socialiştilor vrea un român leneş care să depindă de ajutoarele de la stat, un român rău care să-şi excludă semenii dacă nu sunt de un fel cu el.
– Ce mesaj le transmiteţi locuitorilor Secusigiului ca senator de zonă?
– La finalul unui an încărcat împletesc bucuria reuşitelor cu amărăciunea legată de atitudinea celor care uită de cel care l-a ales şi i-a acordat încrederea. De aceea le mulţumesc locuitorilor  Comunei Secusigiu pentru că sunt harnici şi acţionează, ca şi mine, cu bună credinţă pentru viitorul lor. Le doresc sărbători liniştite şi un an plin de fericire şi sănătate pentru că cele două sunt premisele unei vieţi împlinite.

Both comments and pings are currently closed.