Serbările școlare Un spectacol dedicat Crăciunului

1075 [800x600]Serbările școlare din anul acesta au reprezentat adevărate spectacole artistice în care elevii fiecărei clase s-au întrecut pe sine în a arăta părinților și tuturor celor prezenți, reprezentații artistice care mai de care mai spectaculoase. Au fost serbări complexe care au avut ca tematică Crăciunul, ca sărbătoare a noastră a tuturor.
Piese de teatru, colinde, poezii și dansuri, toate au fost interpretate de copiii veniți costumați adecvat Crăciunului. Sălile de clasă s-au umplut de culorile hăinuțelor celor mici, care, putem spune că au adus mai repede Crăciunul la Secusigiu. A fost o zi de spectacol în care toți cei veniți la serbări și-au amintit cu drag de anii tinereții, când așteptau ca Moș Crăciun să poposească în pragul casei lor.

Pe rând, elevii îndrumați de profesori, au prezentat spectacole aparte. Am putut vedea așadar o mare diversitate de scenete, fiecare clasă organizându-și propria prezentare în cadrul sebăriilor după cum a dorit și după inspirația artistică a fiecăruia.
Fiecare clasă a intrat în pielea personajelor  pe  care le-a  interpretat, au    colindat și au cântat sau au spus poezii. Doamnele învățătoare și educatoare au dat dovadă de o mare răbdare și pricepere în pregătirea serbării, sub îndrumarea lor spectacolele oferite de cei mai mici școlari fiind apreciate de toți părinții.

În pragul Crăciunului…
La Şcoala Gimnazială Secusigiu au avut loc diverse activităţi menite să întâmpine această frumoasă sărbătoare cum este Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos. Astfel că alături de clasa a V-a am realizat un frumos şemineu care ne-a luat ca timp de lucru aproximativ 2 săptămâni, însă rezultatul a fost pe măsură şi copiii foarte implicaţi. S-a împodobit brăduţul, s-au realizat ore de dirigenţie în cadrul cărora s-a vorbit despre obiceiuri şi tradiţii de sărbători, în lume şi în zona Secusigiului. În cadrul acestor ore s-a şi colindat, iar anul acesta am putut observa că Moşul a fost foarte darnic cu noi.
Clasa I A au realizat ghetuţe, s-au delectat cu colinde şi au avut o serbare frumoasă în cadrul căreia s-au dovedit foarte buni actanţi, iar doamna profesor Paul Angelica un foarte bun îndrumător al acestora.
Pe această cale, dorim să urăm tuturor elevilor şi colegilor Şcolii Gimnaziale Secusigiu, dar şi părinţilor, respectiv, oamenilor din comunitate „Sărbători fericite!” şi „Un An Nou fericit”!
Prof. Szakacs Nadina Maria

Both comments and pings are currently closed.