Din activitatea Școlii Generale din Secusigiu – Săptămâna „Să ştii mai mult, să fii mai bun”

1Prima zi a fost dedicată culturii. Am sărbătorit cartea, 1 Aprilie Ziua Păcălelilor şi Ziua Păsărilor. Elevii au urmărit filmul Păcală. S-a organizat un concurs de bancuri.Au vizionat multe materiale cu păsări migratoare şi au realizat un colaj numit Papagalul.
A doua zi a fost dedicată voluntariatului. Elevii au vizitat Lunca Mureşului, unde au învăţat să recicleze hârtia, iar cei mari au participat la diferite jocuri organizate de gazde. La întoarcere ne-am oprit pentru o rugăciune la Mănăstirea Bodrog.
A treia zi a fost dedicată cetăţeanului bun. Împreună cu Poliţia Locală s-a organizat o activitate, de unde elevii au aflat despre cunoaşterea şi respectarea regulilor de circulaţie, a normelor de  comportare în societate. De asemenea, Serviciul Voluntar Pentru Situaţii De Urgenţă ne-a încântat prin prezenţa lor. Ne-au explicat importanţa lor în comunitatea locală şi ne-au prezentat echipamentul necesar într-o situaţie de urgenţă. Clasa a II-a B a fost vizitată de elevii din comuna Fântânele în cadrul parteneriatului „Punţi către prietenii”. Împreună au vizitat  Biblioteca comunală, precum şi Muzeul local.
A patra zi am dedicat-o sportului, antrenând elevii în diferite jocuri sportive. S-a realizat diferite înteceri printre care şi campionatul de fotbal. La ciclul primar câştigătorii au fost clasa a IV-a A.
Ultima zi numită „Sănătate pentru trup şi suflet” cu scopul  formării şi cultivării interesului pentru problematica şi menţinerea sănătăţii, precum şi formarea deprinderilor de igienă, de odihnă şi recreere. Am avut şansa de a ne vizita  voluntarii de la Crucea Roşie Arad, care ne-au prezentat diferite sfaturi de prim ajutor întâlnite în viaţa de zi cu zi.
Doresc să mulţumesc cadrelor didactice pentru organizarea acestei săptămâni, deoarece fără sprijinul lor nu s-ar fi realizat atâtea activităţi, precum şi elevilor din şcoala noastră.
Consilier educativ Prodan Ana

Both comments and pings are currently closed.