FESTIVALUL JUDEŢEAN DE COLINDE 2015

DSC_8324 [800x600]Grupul de colindători al Școlii Gimnaziale Secusigiu – coord. prof. Zaharia Alexandru – a participat la Festivalul Județean de colinde şi obiceiuri tradiţionale – ,,VENITE ADOREMUS”(„Veniţi de luaţi lumină”) – ediția a VI – a, – 9.12.2015- in Biserica Ortodoxă Gurahonț, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Arad, în parteneriat cu Consiliul Local Gurahonț și Biserica Ortodoxă Gurahonț.
La ediția a VI- a festivalului s-au înscris mai multe coruri, de la douăsprezece școli din județ: Corul Liceului „Atanasie Marienescu” Lipova(dirijor prof.Ioana Zelenin),Corul Colegiului Național Preparandia “Dimitrie Țichindeal” Arad(dirijor prof.Magdalena Lodi), Corul Şcolii Gimnaziale Vladimirescu(dirijor prof.Nicoleta Mich), Grupul de colindători al Școlii Gimnaziale Secusigiu(coord. prof.Alex Zaharia), Fanfara “Amadeus” de la Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonţ(dirijor prof.Nicoleta Brânda), Grupul de colindători de la Liceul Teoretic Sebiş(dirijor prof.Ciprian Dincă),Grup de colindători din satul Honțișor(coordonați de eleva Maria Moț), Ansamblul Folcloric „Laurii Zarandului” Gurahonţ(coord. prof.Corina Tulea), Şcoala Gimnazială „Lazăr Tâmpa” Almaş(prof.Cristina Crişan), Corul profesorilor de muzică din județul Arad, “Cantarad”, dirijor profesor Magdalena Lodi.
Elevii Școlii Gimnaziale Secusigiu, îndrumați de prof. Zaharia Alexandru au avut în program  colindele: ,, De dragul Lui “ , ,,Gazde mari” și  ,, Ninge azi pe câmpii”.
La acest festival pe lângă profesori, elevi, părinţi şi invitaţi în număr foarte mare, am fost onorați cu prezența doamnnei primar Moţica Ana-Lenuţa și  conducerea Liceului „Ioan Buteanu”  din Gurahonț .
În deschidere preotul paroh, Moţ Dorel a ţinut un cuvânt de binecuvântare, spunând: este perioada Sfântului Post și a urcușului duhovnicesc, este perioda în care sufleteul creștinesc se pregătește pentru a fi ieslea curată și primitoare în care să se nască pruncul Iisus. Salutăm și binecuvântăm cea de a VI-a ediție a festivalului de colinde, care trebuie să însemne pentru fiecare dintre noi un îndemn de a fi mai iubitori de Dumnezeu, mai buni și mai darnici față de semenii noștri, împlinind îndemnul Mântuitorului “Fiți buni și milostivi, precum și Tatăl vostru cel ceresc este” .
În continuare domnul Păiuşan Teodor directorul Grupului Şcolar „Ioan Buteanu” a adresat un cuvânt de bun venit invitaților și corurilor prezente care au răspuns chemării şi urări de Sfintele Sărbători celor prezenţi.
La finalul festivaluui de colinde, care a reprezentat un un succes și un schimb de experiență, pentru fiecare grup participant, a urmat corul profesorilor de muzică din județul Arad,  ,, Cantarad” , dirijor profesor Magdalena Lodi,  care ne-a încântat prin măestria sa.
Toţi participanţii la festival, au fost recompensați cu  binemeritatele diplome  și o masă caldă, din partea Grupului Şcolar „Ioan Buteanu” şi a Bisericii.
A consemnat,
Prof. Buha Mihai

Both comments and pings are currently closed.