Fiecare an bugetar a însemnat noi proiecte implementate în comună!

Nu este an fără a vedea cum în comuna noastră sunt implementate noi și noi proiecte necesare și utile pentru progresul comunei. Putem astfel vorbi despre lucrări de  amenajare trotuare, investiții în școli și grădinițe, extinderea rețelei de apă, lucrări de cadastrare, investiții în modernizarea căminelor culturale și lista ar putea continua. O listă care ne certifică faptul că la Secusigiu  avem o administrație preocupată de binele comunei, o administrație aplecată spre cerințele cetățenilor, o administrație onestă, care asigură stabilitatea și liniștea în comună.
Rezultatele se văd prin prisma proiectelor aflate în lucru, a acelora deja implementate, precum și a proiectelor gândite pentru mai departe. Aceasta înseamnă administrație preocupată de bunul mers al comunei, înseamnă stabilitate, progres, predictibilitate, înseamnă strategie de dezvoltare locală corectă și onestă, îndreptată spre binele comunității locale!

Rețeaua de apă – în lucru

S-au reînceput lucrările de introducere a rețelei de apă, lucrări sistate o  bună perioadă de timp datorită întreruperii finanțării acestora. Reamintim faptul că acest proiect, câștigat de primarul Cheșa Ilie acum câțiva ani, este un proiect finanțat din surse guvernamentale, ceea ce face ca implementarea lui să se facă pe perioade distincte, după cum este asigurată și finanțarea.
Acum lucrările au reîncept, continuându-se practic săparea șanțurilor și introducerea tubulaturii pentru realizarea rețelei de apă potabilă în comună. Lucrările sunt în execuție la ora actuală în Satu Mare și Secusigiu.


Noi lucrări de amenajare trotuare în comună

Ultimii ani au însemnat pentru comuna Secusigiu ample lucrări de modernizare a infrastructurii pietonale. S-au amenajat o serie de noi tronsoane de trotuare în Secusigiu, Munar, Satu Mare și Sânpetru German, lucrări executate prin pavare. Au fost investiții cu impact major în modernizarea comunei, investiții finanțate de la bugetul local și prin fonduri europene.
Rezultatul acestor investiții se vede în cum arată astăzi noile trotuare, puse la punct, conform doleanțelor cetățenilor.
Cele mai recente lucrări de amenajare trotuare din comună s-au derulat la Secusigiu, lucrările continuând și luna aceasta.


Construcția noii grădinițe din Secusigiu, un proiect pentru comunitate!

„ Trebuie să investim mereu în învățământ, ca suport de pregătire a generațiilor de tineri ai comunei. Fără un sistem de învățământ performant, nu putem vorbi despre evoluție, despre o societate închegată și cu un viitor bun. Educația este fundamentul fiecărei comunități prospere și trebuie privită cu mare responsabilitate și seriozitate de către fiecare dintre noi, cei de azi, pentru a oferi un viitor mai bun celor de mâine. Din punctul meu de vedere, nu doar ca părinte, ci și ca primar al comunei Secusigiu, voi face tot ce-mi stă în putință pentru a ajuta și susține instituțiile școlare din comuna noastră”-spunea primarul Cheșa Ilie.
Acest mod corect de gândire al primarului se regăsește la concret în multitudinea de investiții și proiecte puse în practică dea lungul anilor sub forma investițiilor în grădinițele și școlile din comună.
Ultima astfel de investiție este cea de construcție a noii grădinițe din Secusigiu, cu finanțare a investiției obținută de primarul Cheșa Ilie printr-un proiect depus și susținut la nivelul Ministeruli Educației. Construcția noii grădinițe decurge conform planificării, lună de lună se văd noi progrese, în momentul de față clădirea fiind anvelopată și tencuită pe exterior și are și acoperișul finalizat, astfel încât în perioada următoare se poate trece și la finisajele interioare. Anul următor copiii din Secusigiu vor putea începe pregătirea în această nouă locație, ce va fi dotată corespunzător.
Așadar, putem concluziona afirmând că un nou proiect în favoarea sistemului de educație din comună a fost implementat!

Both comments and pings are currently closed.