Hramul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Gheorghe” din Secusigiu

DSC_0284 [800x600]Pe data de 23 aprilie, Biserica Ortodoxă din Secusigiu și-a sărbătorit Hramul – Sfântul Gheorghe. Sărbătoarea a început încă de dimineață prin liturghia oficiată de preotul paroh Horia Ștefan, liturghie la care au participat credincioșii din Secusigiu, dar și invitați din alte zone, precum și fii ai satului, veniți special pentru această ocazie de o însemnătate deosebită, atât pentru Biserica Ortodoxă, cât și pentru localitatea Secusigiu.

Primarul Cheșa Ilie și Viceprimarul Onu Gavril au fost bineînțeles alături de credincioși, la această mare sărbătoare a bisericii, dintre invitați remarcându-l pe fostul deputat Iustin Cionca, iar dintre fii satului pe domnul Cuzman Ioan.
După oficierea liturghiei de către preotul Ștefan Horia și preoții invitați: Matei Ioan Marius și Leucuța Marius (ambii fii ai satului) s-a trecut, conform obiceiului la înconjurarea bisericii, colacul tradițional nelipsind din cadrul ceremoniei. În încheierea praznicului s-a dat și o agapă, constituită prin contribuția enoriașilor, agapă formată din produse de post.
În concluzie și anul acesta hramul bisericii a fost sărbătorit după vechile tradiții, într-o atmosferă solemnă, cu respect față de obiceiuri. Imaginile surprinse confirmă, dacă mai era nevoie, importanța acestei zile pentru întreaga comunitate din Secusigiu.

Both comments and pings are currently closed.