HRAMUL MĂNĂSTIRII DE LA BEZDIN

PICT0584 [800x600]În fiecare an, data de 28 august este o zi de sărbătoare pentru întreaga noastră comună: este ziua în care Mănăstirea de la Bezdin își sărbătorește Hramul.
În această zi toată lumea merge la mănăstire pentru a-și găsi liniștea sufletească în prezența maicii Anghelina și a preoților chemați să slujească în această zi de mare însemnătate pentru mănăstire. Anul acesta vremea însă a fost una ploioasă, lucru care însă nu i-a împiedicat pe adevărații creștini să meargă în număr mare la mănăstire de ziua Hramului.
Datorită ploii torențiale, slujba religioasă nu s-a ținut de această dată în curtea mănăstirii, ci în biserică, care a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși veniți cu această ocazie. Primarul Cheșa Ilie a fost și el prezent alături de maica Anghelina, asistând la liturghia oficiată de un sobor de preoți.
Hramul mănăstirii aduce în comună întreaga comunitate sârbă din Arad și nu numai, căci mănăstirea reprezintă un simbol pentru toată această comunitate.

Both comments and pings are currently closed.