Impozitul diferențiat pe clădiri, o reglementare a noului Cod Fiscal

Persoanele care deţin firmă sau PFA cu sediul în propria locuinţă dar nu derulează acolo activităţi economice nu vor fi afectate de majorarea impozitului local pe clădiri, Ministerul Finanţelor Publice urmând să vină cu noi clarificări legislative în acest sens.
În privinţa impozitului pe clădiri trebuie clarificat, pentru toată lumea, care a fost intenţia legiuitorului: Şi anume faptul că în cazul locuinţelor în care avem un sediu de firmă unde nu există activitate sau chiar dacă există activitate – nu se înregistreaza cheltuieli, aşa cum scrie în Codul Fiscal, impozitul datorat este cel pentru locuinţă şi nu trebuie făcute evaluări pentru cota-parte.
Acele prevederi, cu impozitarea diferenţiata în funcţie de cota-parte alocată pentru desfăşurarea activităţii, sunt aplicabile atunci când sunt desfăşurate activităţi şi se înregistrează cheltuieli.
Trebuie specificat că, în conformitate cu noile prevederi din Codul Fiscal aferent acestui an, toată lumea ce deține clădiri cu scop total sau parțial nerezidențial trebuie ca până la 31 martie anul curent să depună la Primărie o declarație privind scopul clădirii și suprafața din cadrul acesteia destinată scopurilor ec onomice- comerciale.
Se așteaptă noi clarificări de la Ministerul Finanțelor Publice.
Primăria Comunei Secusigiu

Both comments and pings are currently closed.