În bună înțelegere, cu seriozitate și corectitudine, comuna Secusigiu va progresa an de an!

chesa 1 „An de an, am administrat comuna cu deschidere către doleanțele cetățenilor, cu respect față de fiecare locuitor al comunei Secusigiu, prin respectarea legii, încercând să mențin o atmosferă frumoasă, de prietenie în cadrul comunității noastre locale.
An de an, am gândit investițiile pe care le-am făcut având în vedere structura reală a bugetului local și ne-am întins doar cât s-a putut din punct de vedere financiar, considerând mereu că dacă vrem să avem o comună cu perspective pentru viitor, atunci trebuie să fim realiști, să ne bazăm în primul rând pe resursele noastre și doar apoi pe ceea ce putem obține prin finanțări europene, programe naționale, sau cu sprijin de la Consiliul Județean Arad. Astfel, am conceput strategia de dezvoltare locală, o strategie prin care am încercat să punem în practică investiții necesare și utile în dezvoltarea și modernizarea comunei, gândind mereu pentru viitor, pe principiul că tot ceea ce facem, ce construim, trebuie să fie un concept global, de care să beneficieze și generațiile viitoare. Ideea de bază după care m-am ghidat mereu a fost să modernizăm comuna într-un ritm constant, prin punerea în executare a unor proiecte necesare pentru comunitate.
S-au pietruit străzi, s-au amenajat trotuare, s-a lucrat la rețeaua de apă prin introducerea tubulaturii, s-a început cadastrul comunei, s-a investit în instituțiile școlare, în modernizarea iluminatului public, s-a reabilitat remiza de pompieri, am avut o agendă culturală cu evenimente frumoase în comună etc.
Acestea s-au pus în practică în timp, fiind încurcați în planurile noastre doar în perioada acelui guvern PSD-Ponta, când ni s-a tăiat finanțarea asfaltării străzilor, finanțarea investiției rețelei de apă, finanțarea lucrărilor la cadastru, totul culminând cu începutul anului trecut, când comuna a pierdut peste 12 miliarde lei vechi fiindcă acel guvern a schimbat dintr-o dată modul de calcul al bugetelor locale, luând astfel banii de la comunitățile din vestul țării și repartizându-i mai ales prin Moldova și Oltenia. Astfel, unele dintre proiectele noastre au fost sistate, altele anulate, acel guvern PSD-Ponta fiind un dezastru pentru comuna noastră. Nu mă refer din punct de vedere politic, ci administrativ, ca și primar, dar în primul rând ca și cetățean al comunei Secusigiu, fiind foarte supărat când am văzut că acel guvern PSD a stopat practic modernizarea comunei noastre.
Mă doare acest lucru, dar acum, după venirea guvernului Cioloș, putem continua programul de modernizare prevăzut în strategia de dezvoltare locală, ceea ce se și întâmplă, prin lucrările demarate în acest an.
În toată activitatea mea am considerat că politica nu trebuie confundată cu administrația. Am fost ales primar prin voința majorității și chiar dacă au fost și cetățeni care au avut alte opțiuni politice, cum este și firesc, m-am comportat mereu ca un primar al tuturor, fără resentimente, așa cum și este normal în orice societate care dorește să progreseze.Pot spune că am creat un climat de liniște în comună, pace și bună înțelegere, o atmosferă corectă de lucru, existând o colaborare bună cu Consiliul Local, aparatul administrativ al Primăriei și cetățeni.
Totul, într-o atmosferă de bună înțelegere între oameni, totul, pentru bunul mers al comunei și cu reale beneficii pentru comunitatea noastră locală.
Să nu uităm acest lucru atât de important pentru evoluția comunei: în bună înțelegere și unitatea între oameni totul este posibil.
Doar astfel se poate construi, se poate progresa, putem avea un viitor bun pentru noi ca și comunitate locală.
Constatăm însă că unora nu le place o astfel de atmosferă, încercând de ceva vreme să ne tulbure liniștea comunei cu tot felul de intoxicații, vorbe fără acoperire, zvonuri și minciuni, doar de dragul intereselor personale sau politice, distribuind tot felul de foi volante, prin care se încearcă discreditarea mea, deoarece, atâta vreme cât sunt primar nu am permis și nu voi permite ca cineva să se atingă de terenurile cetățenilor comunei noastre.
Așadar, pentru unii nu interesul comunei este prioritar, nu liniștea comunității, pentru astfel de persoane contează doar propriile scopuri, iar pentru a ajunge acolo unde doresc se coboară cât mai jos cu putință, recurgând chiar la denigrarea fără ruşine a persoanelor şi a adversarilor politici, numai, numai, să se vadă în funcție, iar apoi, Dumnezeu cu mila de cetățeni sau comunitate. Metoda nu este nouă, am văzut cu toții în acești ani de după revoluție, cum anumiți indivizi, așa ziși afaceriști locali, au reușit prin diverse metode să înșele credința oamenilor, promițându-le marea cu sarea, mințind cât de mult au putut în dreapta și stânga, iar după ce au ajuns acolo unde au dorit, s-au ocupat doar de ași realiza propriile planuri, abia atunci arătându-și propria față. Gândiți-vă bine la aceste lucruri și veți vedea că-mi dați dreptate.
Părerea mea este să-i lăsăm pe ei cu circul, iar noi să ne vedem de a trăi în continuare în liniște și pace,  într-o comunitate frumoasă, fără învrăjbiri între oameni, în care fiecare respectă munca celuilat, există prietenii între vecini, iar noi, cei care locuim în comuna Secusigiu, să ne bucurăm ca într-o mare familie, așa cum și este frumos, căci doar o viață avem și trebuie să o trăim în bună înțelegere, cu credință în Dumnezeu și cu dragoste față de comunitatea noastră locală. Cu siguranță că pe cei care locuiesc în alte părți nu-i interesează aceste lucruri și de aceea nu le pasă de liniștea comunității noastre ci doar de ași vedea realizate interesele personale, dar pe noi, cei care locuim aici ne interesează să avem o comunitate frumoasă, ne interesează să ne punem la punct comuna, ne interesează fiindcă aici avem familiile, aici avem copiii.
Vă doresc tuturor să vă bucurați de împlinirile pe care vi le doriți și de cât mai multe momente frumoase în viață. Cât privește bunul mers al comunei, atâta vreme cât există unitate și bună înțelegere, atunci și comuna Secusigiu se va dezvolta așa cum ne dorim cu toții, spre binele generațiilor viitoare, iar cu seriozitate și corectitudine în tot ceea ce facem, vom progresa an de an.
Totul, având alături marea familie a comunității noastre locale, căci doar așa, împreună, putem să trăim în liniște și bună înțelegere, așa după cum ne dorim cu toții.”
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.