IN MEMORIAM Profesor Dobîndă Toma

Cu profundă durere în suflet trăim plecarea mult prea devreme dintre noi a profesorului Dobîndă Toma, care a fost numit post mortem cetățean de onoare al comunei.
Această despărțire  bruscă, neașteptată,  ne doare pe toți cei care l-am cunoscut, de parcă ar fi un membru al familie noastre.
Nădăjduim însă, că de acolo din cer, unde își va afla odihna veșnică, va priveghea mereu  pe toți cei pe care i-a cunoscut.
S-a născut în comuna Secusigiu, județul Arad, în anul 1944.22.02, fiind al doilea copil al familiei Dobîndă Ioan.
Copilăria și-a petrecut-o în Secusigiu, unde a absolvit Școala Generală. Datorită problemelor politice din acel timp a fost obligat să urmeze Școala Profesională Agricolă din Ciacova, județul Timiș.
Încă din copilărie a îndrăgit fotbalul, jucând în echipa comunei la vârsta de 13 ani continuând și la Ciacova.
În anul 1960 a fost remarcat de Clubul U.T.A Arad, transferându-se la Tehnica Veterinară Arad. A activat la acest club până în 1964 când a fost transferat la clubul Corvinul din Hunedoara. După doi ani s-a reîntors la Arad, la clubul Vagonul, promovând echipa în divizia A. În 1968 a fost transferat pe linie sportivă la Clubul Sportiv Politehnica Timișoara, urmând cursurile Facultății de Educație Fizică pe care a absolvit-o în 1970, înscriindu-se la Institutul de Educație Fizică și sport București pe care l-a absolvit.
Pe linie sportivă a obținut rezultate deosebite în Arad, Hunedoara și Timișoara, câștigând în 1980 Cupa României, jucând în continuare în cupele europene.
După absolvirea facultății în 1970 a fost repartizat ca profesor de educație fizică la Școala Generală Bazoșul Vechi, județul Timiș, apoi a fost transferat la Liceul cu Program Sportiv Banatul Timișoara. Pe linie profesională și sportivă a obținut toate gradele didactice.
A activat ca director la liceul sportiv.Pe parcursul acestor ani a fost detașat de mai multe ori la Clubul Sportiv Politehnica în divizia A. A activat 4 ani de zile la Federația Română de Fotbal, secția copii și juniori.
Pentru rezultatele pe care le-a obținut pe linie profesională și sportivă a primit distincția de cetățean de onoare al municipiului Timișoara în 2010.
A fost căsătorit cu învățătoarea Dobîndă Adina împreună având un fiu.În anul 2004 s-a retras în comuna natală, punând bazele unei ferme vegetale.
Ne vom ruga pentru ca Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-i dea veșnica odihnă, iar celor apropiați lui să le dea puterea de a trece peste această crâncenă încercare.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.