Hramul Bisericii Ortodoxe din Sânpetru German

DSC_6208 [800x600]Hramul Bisericii Ortodoxe din Sânpetru German reprezintă un eveniment deosebit, care la fel ca și hramurile celorlalte biserici ortodoxe din comună fac parte din istoria comunei, fiind tradiții reprezentative pentru comuna Secusigiu. Este frumos să vedem aceste sărbători și astăzi, lucru ce arată existența unei cinstiri a Bisericii, ca instituție de bază și centrală a vieții comunității locale.
Hramul a avut loc de marea sărbătoare a Sființilor Petru și Pavel, care sunt și părinții spirituali ai Bisericii, ocrotitorii acesteia! Astfel, la această dată, toată comunitatea ortodoxă din Sânpetru German a venit la biserică pentru a marca și sărbătorii Hramul Bisericii, pentru a aduce cinstire și rugă în fața lui Dumnezeu!
Slujba a fost oficiată de preotul paroh Mihai Blidar, care i-a avut alături pe preoții parohi din Secusigiu, Satu Mare și Munar, precum și alți preoți invitați, astfel încât totul a îmbrăcat haină de sărbătoare și mare cinstire pentru biserică. Evenimentul i-a avut prezenți și pe primarul Cheșa Ilie, alături de viceprimarul Gavril Onu, aceștia venind special pentru a fi alături de comunitatea din Sânpetru German la sărbătoare. De asemenea, enoriașii au fost prezenți în număr mare. arătându-și astfel susținerea față de biserică și respectul față de cele sfinte. Putem spune că întrega localitate a îmbrăcat haine de sărbătoare, procesiunea specifică precum și respectarea întocmai a obiceiului tăierii colacului arătând că la Sânpetru German sărbătoarea Hramului Bisericii Ortodeoxe se bucură de mare cinstire!
Așadar și anul acesta Sărbătoarea Hramului a constituit un eveniment de marcă pentru comună, desfășurat după toate tradițiile și obiceiurile. O sărbătoare a tuturor!
Iar ca sărbătoarea să fie una de neuitat, în  seara zilei de cinstire a Sfinților Petru și Pavel, luni 29 iunie, domnul Casian Varieșan a organizat pe ternul de sport din Sânpetru German o seară a distracției și bucuriei, doritorii putând petrece în cântec și voie bună, ca într-o zi de mare sărbătoare. Felicitări!

Both comments and pings are currently closed.