In Memoriam Regele Mihai I al României

Motto:  „Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri“.
Această frază care va rămâne în timp a fost rostită de Regele Mihai în Parlamentul României La 25 octombrie 2011, când împlinea 90 de ani.
Regele Mihai I s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. A fost fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei-Mama Elena. La 30 decembrie 1947 a fost silit de către comuniști să abdice, iar la 3 ianuarie 1948 să părăsească țara. După revoluție Regele Mihai a încercat să revină în țară dar până în 1997 a fost împiedicat de noii comuniști.  Chiar și așa a militat pentru intrarea Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana. Majestatea Sa a incurajat respectarea drepturilor omului, dezvoltarea economiei de piata, pastrarea culturii nationale, respectarea adevarului istoric, respectarea si garantarea proprietatii private, consolidarea statului de drept si a democratiei in tara noastra.
Până la revoluție propaganda comunistă a cultivat ura și disprețul față de rege și capitalism, în timp ce socialismul era ridicat în slăvi, iar conducătorilor li se cântau ode Ironia istoriei este că  tocmai generațiile crescute și educate în acest fel au schimbat rolurile. Ceaușescu a murit ca un câine și va rămâne o pată în istoria contemporană, în timp ce regele și-a recăpătat locul de cinste și a fost înmormântat cu onoruri militare și trei zile de doliu național. A incetat din viata, in ziua de 5 decembrie 2017, la resedinta privata din Elvetia
Moartea Regelui Mihai I al României închide o pagină de istorie. Majestatea Sa va dăinui în memoria și conștiința poporului român, ca simbol al echilibrului, demnității și dragostei cu care și-a reprezentat și susținut țara și poporul. Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Both comments and pings are currently closed.