Secusigiu, în cântecul colindelor

DSC_0062 [800x600]Am avut parte de o seară deosebită la Secusigiu, o seară în care reprezentanți ai comunei noastre, precum și artiștii invitați ne-au încântat cu colinde tradiționale și programe folclorice de neuitat. Totul a fost, putem spune, ca în amintirile copilăriei, când colindul răsuna peste tot pe ulițe, când bucuria Crăciunului era adusă din casă în casă de cete de colindători, care cu șuba pe ei și căciula în cap, albiți de ninsoarea de afară, aduceau prin colind bucuria sărbătorii în gospodării.
O bucurie exprimată atât de frumos prin spectacolul acestui final de an, Secusigiu vibrând în seara zilei de 19 decembrie de bucuria sărbătorilor iernii, atât de frumos exprimate prin acest program artistic pregătit anume pentru a întâmpina cu bucurie Crăciunul. A fost seara în care „Caravana Tradițiilor de Iarnă ” a poposit la Secusigiu, spectacolul de colinde astfel pregătit fiind rodul colaborării dintre primarul Cheșa Ilie și Consiliul Județean Arad.

Colinde, daruri, bunătate – este spiritul Crăciunului, Marea Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.
Secusigiu a cunoscut și în acest an sentimentele și trăirile atât de pure, de speciale ale Crăciunului, când, pe data de 19 decembrie, a avut  loc festivalul colindului.
Anul acesta,  spectacolul dedicat sărbătorii Crăciunului s-a ținut la Căminul Cultural, unde, pe scena amenajată corespunzător a avut loc spectacolul de final de an.
Nimic nu este mai frumos ca în acest spirit al bucuriei Crăciunului să auzim și să cântăm chiar noi frumoasele colinde românești pe care nu le întîlnim decât în preajma Sărbătorii Nașterii Mântuitorului. Am avut astfel plăcerea de a auzi la Secusigiu cele mai frumoase colinde tradiționale românești, interpretate într-un mod autentic.
Fiecare colindă parcă te-a pătruns la suflet atunci când ai auzit-o, te-a făcut să simți cu adevărat spiritul Crăciunului.
O seară a folclorului și colindului românesc – așa s-ar putea intitula minunata seară în care colindul a răsunat în Secusigiu.
Sperăm că și imaginile de la seara concertului vă vor încânta privirea și vă vor face să pătrundeți în atmosfera de bucurie a acestei manifetări culturale atât de dragi nouă, o manifestare cum doar în preajma Crăciunului o putem vedea și care anul acesta a fost una specială, concertul de colinde făcând parte din programul cultural „Caravana Tradițiilor de Iarnă”, program finanțat de către Consiliul Județean Arad.

Atmosfera a fost una de bucurie, o bucurie cum doar în pragul Crăciunului poate fi simțită, toți cei prezenți fiind încântați de programul ales pentru această seară de la Secusigiu.
O seară în care, cetele de colindători au venit anume pentru a sărbătorii după vechile noastre tradiții.
A fost seara colindului la Căminul Cultural din Secusigiu, o seară de care ne vom aduce cu drag aminte peste ani.

„Am dorit ca în acest an concertul de colinde organizat la Căminul Cultural din Secusigiu să aducă în inima tuturor bucuria Nașterii Mântuitorului.
Am dorit ca atmosfera deosebită a acestei mari sărbători a creștinătății să învăluie comuna noastră, să aducă pacea sufletească atât de dorită de fiecare, pace  care poate fi găsită doar prin credință în Dumnezeu.
Sper din toată inima că acest spectacol a fost pe placul tuturor, iar programul artistic  s-a ridicat la nivelul dorințelor celor prezenți.
Prin acest spectacol am încercat să avem în comună o ultimă manifestare culturală de anvergură pe acest final de an 2017, marcând practic nu doar bucuria Crăciunului ci și apropierea anului nou.
Doresc să mulțumesc Consiliului Județean Arad care a susținut acest program cultural intitulat „Caravana Tradițiilor de Iarnă”, prin care am avut la Secusigiu această seară de colinde  și sper ca și la anul să reușim să continuăm această tradiție de dinaintea Crăciunului.
Nu în ultimul rând, mulțumesc elevilor comunei noastre care au urcat pe scenă cu acest prilej, cu toții arătând încă o dată că avem o comună „leagăn de tradiții”, o comună unde fiecare moment frumos din an este sărbătorit așa cum se cuvine
Am însă și o durere în suflet pe acest final de an, respectiv faptul că datorită legilor apărute anul acesta, pentru prima dată de când sunt primar, nu am mai avut voie să achiziționăm cadouri pentru copii. Este un lucru rușinos că ni s-a interzis acest lucru, mi-aș fi dorit mult să oferim cadouri de de Crăciun copiilor de la școali și grădinițe, dar din păcate legislația nu ne mai permite acest lucru!” Primar Cheșa Ilie

 

Both comments and pings are currently closed.