La Biserica Reformată din Sînpetru German – O comunitate creștină, fericită și mulțumită

PICT3205 [800x600]Salutăm cu multă dragoste cititorii ziarului. Suntem mulțumiți că redactorii s-au gândit și la noi și ne-au asigurat un loc, de a ne prezenta. Slava este a lui Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc în Isus Hristos, căruia îi mulțumim că și nouă ne-a dat un loc în Biserica Lui. Ne numărăm între bisericile istorice: ortodoxă, romano-catolică, evanghelică, lutherană și altele. Pe lângă numele de reformat, ne mai numim calviniști și protestanți. Enoriașii noștrii sunt prezenți pe tot pământul. În Protopopiatul Reformat Arad avem douăzeci de biserici mamă, și peste treizeci de filiale. Printre aceștia se numără Sănpetru German, Secusigiu și Zădăreni, mai mulți la Sănpetru German. Nu suntem o comunitate mare, dar suntem și trăim. Minunata dovadă este Casa Domnului construită într-un an și jumătate, în anii 2011-2012, lângă drumul principal care ne conduce în centrul satului. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile:
căci aceasta este voia lui Dumnezeu,
în Hristos Isus, cu privire la voi.
I Tes. 5,18

După cunoștințele noastre în cele trei localități creștinii reformați sunt de mai mult de șaizeci de ani, din anii 1948-1950. Primele slujbe oficiale am ținut în 1986, în casa fratelui nostru Tóth Sándor. Timp de 27 de ani acolo ne-am adunat, am ascultat cuvântul Domnului, am botezat, cununat, am trăit cu Cina Domnului și acolo au mărturisit tinerii în confirmare credința în Isus Hristos.
Trebuie știut că Sănpetru, ca filială, aparține de biserica mamă, Arad-Grădiște. Slujbele și toate serviciile de la început a ținut același preot care ține și astăzi, și care mărturisește împreuna cu Sfântul Apostol Pavel: „Pentru toate am putere în Hristos care mă întărește.” Filipieni 4, 13.
Cum am ajuns la idea construirii Sălii de Rugăciune? Comunitatea întotdeauna a dorit un loc pentru trăirea credinței în comun. Ne-am gândit la mai multe posibilități. Am căutat și Primăria comunei. Când s-a deschis ușa prin faptul că primăria ne-a oferit un teren, am decis construirea clădirii. Atunci s-a prezentat problema cea mai mare: din ce vom construi, de unde vom avea bani? Domnul prin cuvântul său ne-a întărit și a spus: „Nu vă temeți!” Ce la oameni este imposibil, la Dumnezeu este posibil. Nu voi veți construi casă mie, ci eu construiesc casă vouă. Ne-am liniștit și am început să ne rugăm, să batem la ușa inimii Lui care a spus: „Cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți la ușă și vi se va deschide.” Matei 7,7. Am trăit îndeplinirea promisiunii. Au venit donații, și nu de la Uniunea Europeană, nu de la episcopiat sau un patron bogat, ci de la oameni săraci, dar crendincioși, copii a lui Dumnezeu. Ei cunosc cuvăntul Domnului: -este mai bine să dai, decât să primești, și că Domnul îl binecuvântează pe cei care dau în numele și în dragostea lui Isus Hristos. Cât de frumos este că biserica mamă a îmbrățișat copilul, a donat și a ajutat cel mai mult, și bineînțeles enoriașii din localitățile. După ei un fost învățător,  la Sănpetru German în anii 1948-1950, cu  numele Kalmár Adalbert,din Târgu-Mureș, după  aceea bisericile din Protopopiat și din afara Protopopiatului Arad, frații din Olanda, și mai mulți frați.
Suntem foarte bucuroși și mulțumim lui Isus Hristos că ne-a ajutat, a binecuvântat lucrarea și de la începutul verii anului trecut, deja de un an, ținem slujbele în clădirea nouă. Nu este mare Dumnezeul nostru? Ba da! Este măreț și glorios. Credem și mărturisim că acest lăcaș de cult este nu numai spre bucuria credincioșilor reformați, ci și spre bucuria și binele fraților din alte religii a satului Sănpetru și a comunei Secusigiu.
Mulțumim tuturor care într-un fel sau altul ne-au ajutat cu bani, cu munca celor două mâini, cu materiale sau au spus doar o rugăciune pentru noi. Dorim ca bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne păzească pe toți. Să facă să trăim în pace și dragoste ca și copii Lui, indiferent de naționalitate sau religie. Să ne ajută să ajungem cu toții în barca bisericii, în împărăția Lui unde, -așa cum spune Ioan- , va fi o turmă și un Păstor. Ioan 10,16.
Cu dragoste frățească,
preotul paroh, Józsa Ferencz

Both comments and pings are currently closed.