O saptămână de evanghelizare la biserica penticostală din Secusigiu

IMG_0786 [800x600]Biserica penticostală din Secusigiu a organizat o săptămână de evanghelizare din 13 până în 20 ianuarie, in fiecare seară de la ora 18-20. Membrii bisericii impreuna cu invitaţi speciali si prieteni ai bisericii au participat la aceste servicii binecuvantate.Cu acestă ocazie Cuvântul Domnului a fost vestit pe înţelesul fiecăruia privind necesitatea si caile de mântuire a sufletului dintr-o lume pacatoasă, ce se îndreaptă vertiginos spre pierzare.

Biserica penticostală este dechisă in continuare pentru oricine doreşte să asculte Cuvântul lui Dumnezeu după urmatorul program: Joi 18-19;Duminică dimineaţa 9-12; Duminica seara 17-19. Dacă în urmă cu 50 ani biserica era formată din cateva personae astăzi biserica numără aproape 300 de suflete care vă aşteaptă cu drag.
Citind aceste rânduri cu siguranţă vă întrebaţi: ce este evanghelizarea, evanghelia?
Evanghelia provine din cuvâtul grecesc Evangelion-Veste Bună.În literatura clasică acest cuvânt indica răsplata dată pentru aducerea de veşti bune. Indică de asemenea mesajul  propriu-zis, care la origine a fost anunţarea victoriei,dar mai tărziu s-a aplicat  şi altor mesaje care aduceau bucurie. Evanghelia este Vestea  Bună că Dumnezeu, în Isus Cristos, a împlinit promisiunile Sale către Israel şi calea mântuirii a fost deschisă pentru toti oameni. Evanghelia vine cu putere si în acelaşi timp este puterea lui Dumnezeu. Ea revelează dreptatea lui Dumnezeu si duce la mântuirea celor ce cred (Rom.1:16-17) Pavel priveşte Evanghelia ca o însărcinare sacră (1Timotei 1:11) iar porunca Mântuitorului este de a proclama Evanghelia până la marginile pământului (Marcu 16:15-16). Intr-o lume tulburată si fară pace Evanghelia este arma divină care linişteste stările convulsionate, redă demnitatea, pacea si asigură viaţă veşnică.
Temele de la evanghelizare
Duminica-13 Ianuarie 2013
Predicator-Emil Buga,Sangiorz Bai
Text Biblic:Matei 4:17
Tema:Ce este Pocainta.
17. De atunci incolo, Isus a inceput sa propovaduiasca si sa zica: „Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.”
Ce inseamna pocainta?
Gasim trei cuvinte grecesti in Biblie, care se refera cam la acelasi lucru:
1. metanoeo = schimbarea mintii ( Luca 13:3 )
2. metanoia = o reala schimbare a mintii si a atitudinii fata de pacat ( Matei 3:8, Luca 24:47).
3. metamelomai = regret ca o consecinta a pacatului ( Matei 27:3 )
Pocainta este intoarcerea la Dumnezeu, intoarcere insotita de o cainta adanca pentru viata traita in pacat. Intoarcerea sincera la Dumnezeu este mai mult decat o simpla exteriorizare a regretelor si schimbarea pe moment a comportarii. Pocainta adevarata presupune „o innoire a mintii” si o schimbare totala a vietii, pentru intreaga  viata. Ea presupune renuntarea la lucrurile care poate ne plac dar, care nu sunt placute in ochii lui Dumnezeu. Va trebui sa renunti la barfa, la a judeca oamenii, la orice lucru pe care Dumnezeu il condamna.
Pocainta adevarata se manifesta vizibil in viata ta de zi cu zi, pentru ca ea produce o viata noua, total schimbata. Ea actioneaza in primul rand la nivelul inimii si apoi produce efecte la nivelul exterior al comportarii noastre. Primul pas inspre a te pocai, este acela de a constientiza, cu adevarat, starea de pacat in care te afli. Cum poti realiza asta? Biblia ne spune ca „prin lege vine cunostinta pacatului” (Romani 3:20). Mai exact prin auzirea Cuvantului, prin citirea Cuvantului si auto-examinarea in lumina celor descrise acolo, putem sa vedem daca suntem pacatosi sau nu. Nu exista pacat mare sau pacat mic, exista pacat si atat.
In concluzie, pocainta este indispensabila pentru o viata traita cu Dumnezeu.
Luni-14 Ianuarie 2013
Predicator-Daniel Iacob,Arad
Cantaret:Manu Negrea,Arad
Text Biblic:Ioan 4:23-30
Tema:Isus alina setea sufletului tau.
23. Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal.
24. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.”
25. „Stiu”, I-a zis femeia, „ca are sa vina Mesia (caruia I se zice Hristos); cand va veni El, are sa ne spuna toate lucrurile.”
26. Isus i-a zis: „Eu, Cel care vorbesc cu tine, sunt Acela.”
27. Atunci au venit ucenicii Lui si se mirau ca vorbea cu o femeie. Totusi niciunul nu I-a zis: „Ce cauti?” sau: „Despre ce vorbesti cu ea?”
28. Atunci femeia si-a lasat galeata, s-a dus in cetate si a zis oamenilor:
29. „Veniti de vedeti un Om care mi-a spus tot ce am facut; nu cumva este Acesta Hristosul?”
30. Ei au iesit din cetate si veneau spre El.
Experienta ecestei femei ne arata ca Dumnezeu se apropie de oricine,cat de pacatos si de cazut ar fi aceea persoana.Dumnezeu are un ceas al Lui cand te intalneste si cu  cu aceptul tau poate sa ridice povara sufletului alinandu-ti setea inimi si stergannd trecutul murdar.
Marti-15 Ianuarie 2013
Predicator-Dutu Margaian,Arad
Text Biblic:Iacov 3:2-10
Tema: Vorba ta te da de gol!
2. Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit si poate sa-si tina in frau tot trupul.
3. De pilda, daca punem cailor fraul in gura, ca sa ne asculte, le carmuim tot trupul.
4. Iata, si corabiile, cat de mari sunt, si, macar ca sunt manate de vanturi iuti, totusi sunt carmuite de o carma foarte mica, dupa gustul carmaciului.
5. Tot asa si limba este un mic madular, si se faleste cu lucruri mari. Iata, un foc mic ce padure mare aprinde!
6. Limba este si ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre madularele noastre care intineaza tot trupul si aprinde roata vietii, cand este aprinsa de focul gheenei.
7. Toate soiurile de fiare, de pasari, de taratoare, de vietuitoare de mare se imblanzesc si au fost imblanzite de neamul omenesc,
8. dar limba niciun om n-o poate imblanzi. Ea este un rau care nu se poate infrana, este plina de o otrava de moarte.
9. Cu ea binecuvantam pe Domnul si Tatal nostru, si tot cu ea blestemam pe oameni, care sunt facuti dupa asemanarea lui Dumnezeu.
10. Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa, fratii mei!
Cuvintele au o putere incredibila.Ele pot rani sau vindeca.Rareori,tacerea face rau,insa vorbirea multa este de multe ori o urgie,mai ales cand este necugetata.
Nimic nu ne tradeaza mai usor ceea ce suntem ca vorbirea noastra.Gandurile ni le putem ascunde,faptele sunt adesea savarsite sub imboldul imprejurarilor in care ne aflam,dar cuvintele,fie ca suntem tacuti sau deschisi,ne tradeaza usor.Cuvintele pot rani,ele sant caracterizate ca sageti ,sulite si sabii.Daca aceste instrumente sant manuite gresit,ele pot taia sau chiar ucide.

Miercuri-16 Ianuarie 2013
Predicator-Ursu Vasile,Satu-Mare
Text Biblic:Luca 15:8-9
Tema: Lumina divina
8. Sau care femeie, daca are zece lei din argint, si pierde unul din ei, nu aprinde o lumina, nu matura casa si nu cauta cu bagare de seama pana cand il gaseste?
9. Dupa ce l-a gasit, cheama pe prietenele si vecinele ei si zice: „Bucurati-va impreuna cu mine, caci am gasit leul pe care-l pierdusem.”
Imaginati-va o lume fara lumina!O lume fara soare,fara vegetatie,ci doar intuneric si moarte!Ce dezastru ar fi!Numai in sfera luminii naturale exista viata.In sfera spirituala,Hristos este Lumina,si cand il ai pe El,esti in posesia vietii vesnice.Daca nu-L ai,esti mort si vei merge in locul de intunecime eterna.Lumina scoate la iveala cum esti in realitate.La adapostul intunericului,lucrurile pot ramanea ascunse,dar in prezenta luminii trebuie sa prezinti adevarata fata a lucrurilor.Adevarul acesta are loc cand il accepti pe Hristos ca Mantuitor.El este lumina si va descoperii toate ungherele vietii tale si te va ajuta sa iei o decizie corecta.
Joi-17 Ianuarie 2013
Predicator-Victor Campianu, Bistrita-Nasaud
Text Biblic:1 Petru 3:18
Tema: Calea spre Dumnezeu
18. Hristos, de asemenea, a suferit o data pentru pacate, El, Cel Neprihanit, pentru cei nelegiuiti, ca sa ne aduca la Dumnezeu. El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh.
Care este calea spre Dumnezeu, sau religia adevărată?
Mulţi oameni din zilele noastre îşi pun această întrebare: Care este religia adevărată? Care calea ce duce la Dumnezeu, la viaţa veşnică?
Unii se mulţumesc cu răspunsuri de genul: toate religile duc la Dumnezeu, după cum este proverbul: „toate drumurile duc la Roma”. Alţii cred că Dumnezeu îşi va alege oamenii sinceri din toate religiile pentru a fi în împărăţia Sa. Alţii spun că nu are rost să caute o altă religie, deoarece nu este bine să-ţi schimbi religia, religia strămoşească, cea a părinţilor este cea bună! Dar atunci care este religia adevărată, calea spre Dumnezeu?
Conform Cuvântului lui Dumnezeu, există o singură cale care duce la Dumnezeu, O PERSOANĂ, nu o lege, nu un set de doctrine, de ritualuri, nu o grupare religioasă; ci, o persoană, şi acesta este: Isus Cristos, iar noi păşim pe această cale prin credinţa în Domnul Isus Cristos (Ioan 14:6; Ioan 8:31,32).
Dacă ai pe Isus în tine, atunci ai CALEA spre Dumnezeu, ai religia adevărată, căci cuvântul religie vine din latinescul: religare care înseamnă ,,a lega, a uni”. Dacă păcatul lui Adam şi a lui Eva, a rupt legătura omului cu Dumnezeu, religia uneşte pe om cu Dumnezeu, fiind o ‘legătură între lumea oamenilor şi Dumnezeu’. Însă Cel ce este Adevărul, a spus în Ioan 14:6: „Isus i-a zis: „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. Iată religia adevărată! Iată cine este Cel care poate reînoda, reunii, relaţia omenirii ruptă de păcat, cu Dumnezeul Sfânt: Isus Cristos Fiul lui Dumnezeu. Dacă Îl ai pe El, ai calea, ai religia adevărată ai uşa prin care ai acces la Dumnezeu Tatăl.
Caută-L pe El, rugându-te şi citind Sfânta Scriptură, dacă Îl vei căuta din toată inima, El se va lăsa găsit de tine (Ieremia 29:12,13)!
Vineri-18 Ianuarie 2013
Predicator – Seuleanu Gheorghe Stefan, Cluj
Text Biblic:Ioan 3:1-12
Tema: Intoarcerea sa la Dumnezeu
Cu bani se poate cumpara un pat, dar nu somn;ocarte,dar nu minte;mancare dar nu pofta de mancare;o bijuterie ,dar nu frumusete, un medicament,dar nu sanatate;confort,dar nu odihna;ojucarie dar nu bucurie;un crucifix dar nu pe Mantuitorul;un loc in biserica dar nu un loc in cer.
Aceste cugetari  caracterizeza viata fratelui nostru care a stat departe de Dumnezeu desi era intr-o functie inalta, colonel in cadrul Ministerul Apararii si Internelor,cu relatii si bani traind o drama a nesigurantei si a durerii pana cand la intalnit pe Dumnezeu.Astazi se bucura de harul mantuirii avand pacatele iertate si marturisete cu indraznela intorcerea lui la Adevar aratand ca pentru el, Dumnezeu nu a fost doar Mantuitor, ci si medic suprem  fiind vindecat de o boala necrutatoare.In prezent  are aceiasi functie in Cadrul Ministerul Aparrarii si Internelor si deasemenea fuctia de presedinte in cadrul Asociatiei Politistilor Crestini din Romania care numara peste 600 de membri. Sambata-19 Ianuarie 2013
Predicator – Moise Ardelean,  Presedintele Regiunii Vest a Uniunii Penticostale
Cantare:Beni si Veronica, o familie misionara din Republica Moldova
Text Biblic:Luca 7:1-10
Tema: Credinta in Isus Hristos
1. Dupa ce a sfarsit de rostit toate aceste cuvantari inaintea norodului care-L asculta, Isus a intrat in Capernaum.
2. Un sutas avea un rob la care tinea foarte mult si care era bolnav pe moarte.
3. Fiindca auzise vorbindu-se despre Isus, sutasul a trimis la El pe niste batrani ai iudeilor, ca sa-L roage sa vina sa vindece pe robul lui.
4. Acestia au venit la Isus, L-au rugat cu tot dinadinsul si au zis: „Face sa-i faci acest bine;
5. caci iubeste neamul nostru si el ne-a zidit sinagoga.”
6. Isus a plecat cu ei; dar nu era departe de casa, cand sutasul a trimis la El pe niste prieteni sa-I spuna: „Doamne, nu Te mai osteni atata, pentru ca nu sunt vrednic sa intri sub acoperamantul meu.
7. De aceea nici nu m-am socotit vrednic sa vin eu insumi la Tine. Ci zi o vorba, si robul meu va fi tamaduit.
8. Caci si eu, care sunt sub stapanirea altuia, am sub mine ostasi. Si zic unuia: „Du-te!”, si se duce; altuia: „Vino!”, si vine; si robului meu: „Fa cutare lucru!”, si-l face.”
9. Cand a auzit Isus aceste vorbe, S-a minunat de sutas, S-a intors spre norodul care mergea dupa El si a zis: „Va spun ca nici chiar in Israel n-am gasit o credinta atat de mare.”
10. Cand s-au intors acasa, trimisii au gasit sanatos pe robul care fusese bolnav.
Credinţa în Isus Hristos
Credinţa în Domnul Isus Hristos este primul principiu al Evangheliei.   Este un principiu al acţiunii care ne face să ne pocăim sincer de păcatele noastre şi să ne străduim să ţinem poruncile lui Dumnezeu.   Este, de asemenea, o sursă de tărie care ne ajută să biruim  ispitele şi să înfruntăm provocările vieţiiPrimul principiu al Evangheliei este credinţa în Domnul Isus Hristos. A avea credinţă în Hristos înseamnă a avea o convingere fermă că El este Singurul Fiu Născut al lui Dumnezeu, Salvatorul şi Mântuitorul lumii. Înseamnă să credeţi că El este Fiul lui Dumnezeu şi că El a suferit pentru păcatele, durerile şi bolile dumneavoastră. Atunci când aveţi credinţă în Hristos, acceptaţi şi puneţi în practică ispăşirea şi învăţăturile Sale. Tatăl Ceresc îi binecuvântează pe cei care au credinţa de a se supune Fiului Său.
Este important să remarcăm faptul că a avea credinţă în Dumnezeu înseamnă mai mult decât a avea o convingere teoretică despre El; credinţa este un principiu al acţiunii şi al puterii. A avea credinţă în Dumnezeu înseamnă să fiţi dornici să puneţi în practică credinţa în El. Tatăl Ceresc vă cere să acţionaţi având speranţi şi credinţă în El înainte de a vedea rezultatul final.
Duminica-20 Ianuarie 2013
Predicator – Micurescu Eugen, Vicepresedintele Regiunii Vest a Uniunii Penticostale
Text Biblic: 1 Ioan 4:9
Tema: Dragostea lui Dumnezeu
Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El.
Dumnezeu este Dragoste: Cum defineste Dumnezeu dragostea?
Biblia ne spune ca “Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). Insa, cum putem noi intelege acest adevar? Sunt multe pasaje in Biblie care ne ofera definitia lui Dumnezeu pentru dragoste. Cel mai cunoscut verset este Ioan 3:16: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Deci, un mod in care Dumnezeu defineste dragostea este in actul de a darui. Totusi, ceea ce a dat Dumnezeu (sau mai degraba “pe Cine” a dat Dumnezeu) nu este un simplu cadou impachetat ca atare; Dumnezeu L-a jertfit pe Singurul Lui Fiu, pentru ca noi, cei care ne vom pune credinta in Fiul Sau, sa nu ne petrecem vesnicia in separare de El. Aceasta dragoste este uimitoare, fiindca noi am ales sa fim separati de Dumnezeu prin pacatul nostru, si totusi Dumnezeu este Cel care indeparteaza separarea prin jertfa Sa personala si intensa, iar tot ce trebuie sa facem noi este sa acceptam darul Lui!
Dumnezeu este Dragoste si dragostea Lui este foarte diferta de dragostea omeneasca. Dragostea lui Dumnezeu este neconditionata si nu este bazata pe sentimente si emotii. El nu ne iubeste pentru ca meritam aceasta sau ca Il facem noi sa Se simta bine; El ne iubeste pentru ca El este dragoste. Dumnezeu ne-a creat sa avem o relatie plina de dragoste cu El, iar El L-a jertfit pe Singurul Sau Fiu (care a dorit sa moara pentru noi) pentru a restaura aceasta relatie.
După ce am parcurs aceste rănduri de jurnal am ajuns la concluzia ca suntem trecători  si neajutoraţi.Nimic nu-l poate ajuta pe om să se salveze din starea în care se găseşte:nici banii,nici numele,nici diplomele (Alexandru Macedon inaite de a murii a pruncit sfetnicilor sa-i lase mâiniele afara din sicriu ca pilda pentru generaţiile care vor urma,că el marele împărat care a cucerit pământul cunoscut la vremea aceea  a plecat cum a venit-gol,fără nimic.).
Dar e minunat să stim ca avem pe cineva care se gândeşte la nevoile noastre neîncetat şi are soluţii deosebite pentru viitorul nostru (Ieremia 29:11).Daca vom face liniste in suflet vom putea auzi vocea dulce si inconfundabilă care răsună si în anul 2012 special pentru noi.Voce care ne cheamă la viaţă şi biruinţă.
Pentru un an nou linistit si binecuvântat va indemnăm sa-L slujiţi pe Dumnezeu care rămâne credincios în toate indiferent de circumstanţe.Soluţia de pace şi binecuvântare e în mâna dumneavoastră.
Cu ocazia evanghelizării si nu numai biserica penticostală din Secusigiu multumeşte tuturor celor care au participat la servicile bisericii si în special domnului primar si consilierilor locali.Şi vă doreşte tot ce-I mai bun:îţelegere,armonie,rodnicie.ploi la vreme, soare la timp şi iubire in toate.Dumnezeu să fie cu noi!
Conducerea bisericii.

Both comments and pings are currently closed.