O ZI DE PRIMĂVARĂ – 8 MARTIE

988945_1603355039878811_6897950934130285021_nDupă lunile de iarnă, toată lumea așteaptă zilele însorite ale primăverii. Școala Generală din Secusigiu s-a pregătit și ea în acest scop, și a încercat să aducă soarele și căldura primăverii printr-un recital – colaj de cântece, pregătit de elevii școlii sub coordonarea cadrelor didactice.
Cu acest prilej elevii au adus un omagiu special: mamei, cea care le-a dat viață și le-a îndrumat pașii; bunica, cea care i-a binecuvântat cu glasul suav și nu în ultimul rând dăscăliței, cea care le-a pus stiloul în mână și i-a ajutat să descopere lumea cunoașterii.

Acest eveniment a avut loc Căminul Cultural din Secusigiu, unde au fost prezente mamele, bunicile și toate cadrele didactice de la școală și de la grădiniță. Tinerețea, bucuria, dragostea curată a elevilor din această zi, au reușit să învăluie tot auditoriul, făcându-i pe toți să fie cu zâmbetul pe buze.
Toate sărbătoritele din sală au primit astfel o frumoasă felicitare de ziaua lor, felicitare care nu putea fi mai deosebită decât însăși spectacolul oferit de elevii și copii cu această ocazie deosebită a Zilei de 8 Martie!

Atât de duios şi atât de pur este cuvântul „mama”…Şi oricâte gânduri senine ar merita o femeie care îşi dedică într-un totul spiritul matern copilului ei, tot n-ar fii suficient o viaţă întreagă pentru a ne exprima recunoştinţa faţă de grija, sfaturile, lacrimile, nopţile nedormite şi chiar de dojana ei! Tocmai cu această ocazie a fost organizat de către d-na Lavinica Barbu, în data de 7 martie 2015, la Căminul Cultural din Secusigiu, un minunat eveniment, care, pe lângă tradiţionalele poezii prezentate în fiecare serbare, a fost inovat prin introducerea în program a unei  multitudini de dansuri şi cântece de grup, care au constituit ingredientele unui adevărat spectacol.Publicul a fost extrem de numeros, aproximativ 150 de părinţi, fraţi, bunici, mătuşi şi unchi, care au lăsat deoparte treburile casei pentru a asista, începând cu ora 16:00, la întregul program, aplaudând cu bucurie reprezentațiile elevilor.
Cei mici au fost şi cei care au deschis primii spectacolul, un imens „grup mic” impresionând până la lacrimi mamele, prin cântecele acompaniate de dans, şi prin poezii. A urmat prestaţiile solo, astfel că, o ploaie de cântece dedicate femeii a curs fără încetare.Totuşi, ansamblul de dansuri populare instruit de d-na profesor Lavinica Barbu timp de numai o lună a avut o prestaţie deosebită şi toţi cei care le-au văzut evoluţia au fost de părere că, la viitorul spectacol, vor avea loc îmbunătăţiri colosale, dată fiind rapiditate  cu carecopiii au reuşit să înveţe repertoriul dansurilor într-o perioada de timp atât de scurtă.
Trupa de majorete, aşa cum ne-a dovedit şi în cadrul spectacolului din vara lui 2014 dedicat fiilor satului, a fost o sursă de energie pozitivă atât pentru spectatori , impresionând prin iscusinţa cu care au reușit să mânuiască pampoanele.
Părerile de rău ale celor care nu au reuşit să ajungă la spectacol au fost pe măsură, deoarece frumusețea programului  se vede şi astăzi în fotografii, videoclipuri şi evident pe buzele celor care au văzut şi auzit programul artistic conceput cu acest prilej.Cireaşa de pe tort a fost departe  un lucru la care puțini s-ar fi așteptat: fără îndoială, trupa de dans ţigănesc a doamnei Barbu a garantat succesul  finalului serii, mulţimea începând să chiuie şi să aclame puternic cele cinci fete aflate pe scena Căminului.
Pentru a nu rămâne nerăsplătiți, copiii au avut parte sfârşit, de o petrecere ca în vremurile bune, la care au fost poftiţi şi ceilalţi tineri din sală.La sfârşit, cu toţii am admis că ne-am distrat pe cinste cum nu mai făcusem de foarte mult timp, știind că următorul spectacol va fii primit cu cea mai mare căldură de către toată lumea!
Cheșa Eliza
Eleva, clasa a VII-a B

Both comments and pings are currently closed.