Parteneriatul dintre Secusigiu şi Consiliul Judeţean continuă!

 „Faţă de acum 10 sau 15 ani, comuna Secusigiu şi-a întărit legăturile cu comunităţile din jur. Construcţia podului ne-a legat de Pecica, modernizarea drumului Arad-Felnac ne-a întărit legătura cu municipiul, iar proiectele pe care le are Consiliul Judeţean în continuare: investiţii în modernizarea drumului spre judeţul Timiş, înspre Sânicolau, cât şi o altă legătură, foarte importantă: drumul de la Sânpetru spre comuna Gelu, din Timiş, care va însemna o nouă deschidere a comunei”, ne-a precizat primarul Ilie Cheşa. 

Declaraţia primarului este întărită de afirmaţiile vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea. „Pentru noi, cei din conducerea Consiliului Judeţean, Secusigiu înseamnă una dintre comunele strategice, care leagă, pe de o parte, zona Felnac-Secusigiu de zona Pecica-Nădlac, peste Mureş, automat de o zonă dezvoltată industrial, cu acces la autostradă şi, mai departe, spre Europa. Pe de altă parte, modernizarea întregului drum Arad-Felnac-Secusigiu-limită judeţ Timiş, cât şi depunerea unui proiect prin care să finanţăm drumul de la Sânpetru care face legătura cu comuna Gelu, din Timiş, oferă Secusigiului o deschidere mai mare spre altă zonă dezvoltată: judeţul Timiş. Prin aceste investiţii, locuitorii comunei pot beneficia de locuri de muncă mai bune, mai bine plătite.

Mai mult, având legături rutiere bune, corecte, moderne, Secusigiu poate să atragă investitori, poate să ofere cetăţenilor săi locuri de muncă acasă. Primul pas, foarte important, l-am făcut sau suntem pe cale să îl facem: asigurarea acestor legături rutiere spre cele patru zone reper: Arad, Pecica-Nădlac, Periam-Sânicolau, respectiv Timişoara (prin Gelu)”, a precizat, la rândul său, Sergiu Bîlcea. 

Drumul Arad-Felnac este reabilitat în totalitate, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu cofinanţarea Consiliului Judeţean. 

S-a realizat modernizarea drumului Sânpetru German – Satu Mare-limită judeţul Timiş.și a fost întocmit un proiect de modernizare a drumului Sânpetru German-limită judeţ Timiş, spre comuna Gelu, finanţabil prin Programul Operaţional Regional (fonduri europene, accesate prin Regiunea de Vest). Este un proiect comun, al judeţelor Arad şi Timiş, fiecare dintre Consiliile Judeţene având ca obiectiv modernizarea drumului aflat în jurisdicţia proprie. 

 „Consiliul Judeţean a repartizat comunei Secusigiu 650. 000 lei”, a mai precizat Sergiu Bîlcea. 

De asemenea, Ilie Cheşa, primarul comunei, a întărit importanța parteneriatului dintre comuna Secusigiu şi Consiliul Județean Arad: „Avem un buget mic, din care nu putem acoperi nevoile curente ale comunei, cheltuieli cu personalul şi de funcţionare şi să mai şi avem bani de investiţii. Îmi doresc ca Secusigiu să se dezvolte, dar fără bani din altă parte este greu. De aceea, parteneriatul cu Consiliul Judeţean este esenţial pentru comuna noastră. ”

Both comments and pings are currently closed.