Parteneriatul dintre Secusigiu şi Consiliul Judeţean continuă!

5-sergiu-bilcea„Faţă de acum 10 sau 15 ani, comuna Secusigiu şi-a întărit legăturile cu comunităţile din jur. Construcţia podului ne-a legat de Pecica, modernizarea drumului Arad-Felnac ne-a întărit legătura cu municipiul, iar proiectele pe care le are Consiliul Judeţean în continuare: investiţii în modernizarea drumului spre judeţul Timiş, înspre Sânicolau, cât şi o altă legătură, foarte importantă: drumul de la Sânpetru spre comuna Gelu, din Timiş, care va însemna o nouă deschidere a comunei”, ne-a precizat primarul Ilie Cheşa.
Declaraţia primarului este întărită de afirmaţiile vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea. „Pentru noi, cei din conducerea Consiliului Judeţean, Secusigiu înseamnă una dintre comunele strategice, care leagă, pe de o parte, zona Felnac-Secusigiu de zona Pecica-Nădlac, peste Mureş, automat de o zonă dezvoltată industrial, cu acces la autostradă şi, mai departe, spre Europa. Pe de altă parte, modernizarea întregului drum Arad-Felnac-Secusigiu-limită judeţ Timiş, cât şi depunerea unui proiect prin care să finanţăm drumul de la Sânpetru care face legătura cu comuna Gelu, din Timiş, oferă Secusigiului o deschidere mai mare spre altă zonă dezvoltată: judeţul Timiş. Prin aceste investiţii, locuitorii comunei pot beneficia de locuri de muncă mai bune, mai bine plătite. Mai mult, având legături rutiere bune, corecte, moderne, Secusigiu poate să atragă investitori, poate să ofere cetăţenilor săi locuri de muncă acasă. Primul pas, foarte important, l-am făcut sau suntem pe cale să îl facem: asigurarea acestor legături rutiere spre cele patru zone reper: Arad, Pecica-Nădlac, Periam-Sânicolau, respectiv Timişoara (prin Gelu)”, a precizat, la rândul său, Sergiu Bîlcea.
Drumul Arad-Felnac este reabilitat în totalitate, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu cofinanţarea Consiliului Judeţean. În plus, Consiliul Judeţean a mai alocat 164.000 lei pentru alte lucrări de reabilitare.
În bugetul Consiliului Judeţean pe acest an sunt prevăzute sume pentru cofinanţarea modernizării drumului Sânpetru German – Satu Mare-limită judeţul Timiş., investiție care în acest momente ste în faza de achiziție pubică, iar plus, tot prin buget, s-au mai alocat 59.000 de lei, pentru diferite remedieri.
A fost realizat un proiect de modernizare a drumului Sânpetru German-limită judeţ Timiş, spre comuna Gelu, finanţabil prin Programul Operaţional Regional (fonduri europene, accesate prin Regiunea de Vest). Este un proiect comun, al judeţelor Arad şi Timiş, fiecare dintre Consiliile Judeţene având ca obiectiv modernizarea drumului aflat în jurisdicţia proprie.
De asemenea, tot în bugetul Consiliului Judeţean din acest an, a fost prevăzută suma de 15 miloane de lei, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri. În cadrul acestei sume se vor putea realiza reparaţii inclusiv pentru calea de rulare a podului ce leagă Sânpetru de Pecica, cât şi porţiunile de drum aferente.
„Consiliul Judeţean a repartizat comunei Secusigiu, din cota de 20% pentru echilibrarea bugetelor locale, 590 de mii de lei, adică peste 130 de mii de euro. 190 de mii de lei pentru grădiniţă, 200 de mii de lei pentru continuarea lucrărilor la căminul cultural şi alte 200 de mii de lei pentru amenajare trotuare în toate cele patru localităţi ale comunei”, a mai precizat Sergiu Bîlcea.
De asemenea, Ilie Cheşa, primarul comunei, a întărit importanța parteneriatului dintre comuna Secusigiu şi Consiliul Județea Arad: „Avem un buget mic, din care nu putem acoperi nevoile curente ale comunei, cheltuieli cu personalul şi de funcţionare şi să mai şi avem bani de investiţii. Îmi doresc ca Secusigiu să se dezvolte, dar fără bani din altă parte este greu. De aceea, parteneriatul cu Consiliul Judeţean este esenţial pentru comuna noastră. ”

Both comments and pings are currently closed.