Pe 25 mai vor avea loc alegerile europarlamentare

primar chesaStimați cetățeni, faptul că facem parte din marea familie europeană oferă posiilitatea României de a trimite reprezentanți în Parlamentul European. Acest fapt este de o importanță crucială pentru evoluția prezentă și viitoare a țării noastre, parlamentarii trimiși să ne reprezinte la nivelul Uniunii Europene, având un rol esențial în modul de abordare în România a politicilor europene, în modul de alocare a fondurilor europene pentru țara noastră, în modul de protejare a intereselor României la nivel european și nu numai. De acești europarlamentari depind și subvențiile pe agricultură, programul național agricol, precum și proiectele europene, ei reprezintă interesele României la nivel european și activitatea lor se va răsfrânge asupra evoluției țării în următorii cinci ani.
De aceea a avea reprezentanți onești, bine pregătiți, cu deschidere clară către democrație este de o importanță fundamentală pentru viitorul nostru, al copiilor și nepoților.
Am făcut toate aceste precizări pentru a sublinia caracterul crucial al alegerilor europarlamentare ce se vor desfășura în această lună pe data de 25. Nu mai departe, vedem ce se întâmplă în Ucraina și realizăm cât de benefic este pentru România faptul că se află în prezent sub umbrela Uniunii Europene, că noi românii am ales calea de a fi în Uniunea Europeană. Să conștientizăm cu toții aceste lucruri faptul că alegând Europa suntem astăzi protejați în mare măsură de eventualele pericole și că fiind o țară democratică putem să ne bucurăm de libertate, fără să ne temem a ne exprima părerile și opțiunile.
Așadar, nu uitați toate aceste lucruri și luați foarte în serios participarea la alegerile europarlamentare. De ele depinde evoluția viitoare a tuturor, în contextul geostrategic în care se află România.
Dacă astăzi putem vota liber și alege ceea ce dorim se datorează faptului că am ales democrația – Europa!
Fiecare este liber să aleagă pe cine dorește să trimită în Parlamentul European. Este o libertate fundamentală a democrației, libertate pe care însă trebuie să o luăm în serios deoarece alegerea fiecăruia contează!
Ca atare, recomandarea mea este să participați cu toții la aceste alegeri, să alegeți pe cine doriți, însă să vă exprimați votul! A vota înseamnă responsabilitate, fiindcă în funcție de votul pe care îl acordați, alegeți și calea de viitor pentru copiii și nepoții dumneavoastră. Votul liber exprimat înseamnă democrație, înseamnă libertate, înseamnă posibilitatea fiecăruia de a-și aduce propria contribuție la evoluția viitoare a societății romăne. Nu neglijați toate aceste lucruri, fiindcă doar prin vot liber exprimat puteți hotărî individual ceea ce doriți pentru viitor. Este responsabilitatea fiecăruia ce alegere face, dar mergând la vot arătați că vă pasă, că aveți o opțiune, că vă doriți anumite lucruri pentru viitor.
Doar contribuind prin vot direct la alegeri, puteți spune că v-ați făcut datoria de cetățeni, că doriți o anumită direcție pentru România! Votul fiecăruia contează în conjunctura actuală, reprezintă voința liber exprimată a unei societăți democratice.
Priviți responsabil aceste alegeri europarlamentare, nu le neglijați, fiindcă rezultatele lor vor avea o influență determinantă asupra fiecărui cetățean, asupra tuturor!
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.