Programul„ Școala Altfel” la Secusigiu

pompieri 1În săptămâna 6-10 aprilie, la instituțiile școlare din comună, la fel ca la toate instituțiile școlare din țară, s-a desfășurat programul „Școala Altfel”. Practic, această săptămână a fost dedicată organizării unei multitudini de activități specifice, menite a întări colaborarea între elevi, în a-i implica pe aceștia într-o serie de activități recreative și în același timp utile.
Cele mai multe dintre acestea s-au desfășurat în afara sălii de curs, organizându-se mici excursii în zonă precum și vizite la diferite instituții din comună. S-au organizat competiții sportive, acțiuni de ecologizare etc.
Astfel, sub coordonarea cadrelor didactice, fiecare clasă și-a programat anumite activități, una mai frumoasă decât cealaltă.

pompieri 1SVSU – alături de elevii Şcolii Gimnaziale Secusigiu în săptămâna Şcoala Altfel

Membrii Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă Secusigiu au fost şi în acest an, în săptămâna de activităţi extraşcolare „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, alături de elevii Şcolii Gimnaziale Secusigiu. Le-au prezentat acestora un exerciţiu de stingere a incendiilor, iar domnul primar Cheşa Ilie le-a vorbit copiilor despre responsabilizare şi precauţie, în ceea ce priveşte focul şi siguranţa proprie la care trebuie să vegheze fiecare.
Copiii au îmbrăcat câteva dintre componentele ce fac obiectul Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă Secusigiu şi i-au aplaudat pe aceştia pentru munca voluntară pe care o depun cu mare credinţă şi responsabilitate în folosul oamenilor.


pomi 2 Şcoala Gimnazială
Secusigiu – şcoală ECO

Elevii Şcolii Gimnaziale Secusigiu alături de cadrele lor didactice au dat curs unui proiect derulat prin ISJ Arad care presupune plantarea de pomi fructiferi. Atfel că, monotorizaţi de prof. Prodan Ana şi prof. Buha Mihai, elevii şcolii noastre au plantat pomi fructiferi. Activitatea a fost una interactivă şi pe placul elevilor care au fost foarte implicaţi.


 

crucea rosie 1Crucea Roşie a prezentat tehnici de prim-ajutor elevilor!

În prima zi a săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, săptămână dedicată activităţilor extraşcolare, elevii şcolii Gimnaziale Secusigiu au luat parte la un exerciţiu demonstrativ ce a inclus diverse tehnici de prim-ajutor care pot fi acordate de către oricine stăpâneşte aceste tehnici, persoanelor aflate în suferinţă, până la sosirea Serviciului de Ambulanţă solicitat printr-un simplu apel la 112.
Elevii au fost foarte receptivi la manevrele realizate de medicul Dragoş Beniamin, în prezenţa doamnei doctor Iudita Cuvineanu – director la Crucea Roşie, filiala Arad şi chiar au luat parte la demonstraţii!


 

concert 2Filarmonica de Stat Arad
în concert la Secusigiu

Un număr de 8 membri ai orchestrei Filarmonicii de Stat din Arad ne-au bucurat în săptămâna „Şcoala Altfel” cu un minunat concert, în cadrul căruia au fost prezentate şi instrumentele la care s-a cântat. Elevi şi cadre didactice deopotrivă, au rămas plăcut impresionaţi de prestaţia orchestrei. Elevii au fost foarte receptivi la muzica clasică şi chiar au recunoscut instrumentele folosite în cadrul concertului.

 


 

biserica 1Spiritualitate pentru elevii Şcolii Gimnaziale Secusigiu

În Joia mare,elevii şcolii Gimnaziale Secusigiu au luat parte la slujba din cadrul Parohiei Ortodoxe din localitatea Secusigiu, slujbă oficiată de preot paroh Horia Ştefan.    Aceştia au fost însoţiţi de cadrele didactice, atât de la ciclul primar, cât şi de la ciclul gimnazial. Părintele le-a vorbit copiilor despre post şi rugăciune. De asemenea, a subliniat şi importanţa existenţei unei unităţi între biserică – şcoală – familie – comunitate.
Copiii s-au spovedit, câţiva dintre ei s-au cuminecat, reuşind să plece acasă cu mai multă lumină în suflete, împăcaţi cu ei şi cu cei din jur, plini de iertare. Cadrele didactice însoţitoare ale elevilor au fost: doamna director Orga Loredana, Paul Angelica, Brătfălean Mioara, Quint Maria, Ştefan Simona, Sărac Dana şi Szakacs Nadina Maria.

Both comments and pings are currently closed.