Progresul comunei Secusigiu, singura noastră preocupare

chesaÎmpreună cu domnul viceprimar, cu echipa de la Primărie și cu sprijinul Consiliului Local, voi căuta mereu să pun în practică un program anual de modernizare a comunei Secusigiu de așa manieră încât să cuprindem investiții în toate sectoarele importante pentru dezvoltarea corectă a comunei.
Cu alte cuvinte, vom încerca să realizăm o administrare care să vizeze bunul mers al comunei pe toate palierele sale, fără a neglija nici un domeniu de activitate important pentru comunitatea noastră locală:învățământ, sport, instituții publice( cămine culturale), trotuare, străzi, activități culturale etc.
Suntem atenți la doleanțele concetățenilor noștrii din Secusigiu, Satu Mare, Munar și Sânpetru German, stabilind prin aceasta și o prioritizare a investițiilor, raportându-ne însă de fiecare dată la bugetul avut la dispoziție, iar pentru a atrage noi sume la bugetul local, prioritatea absolută a fost și este accesarea surselor de finanțare disponibile prin diverse programe specifice, sau de la Consiliul Județean Arad.
Tot ceea ce facem este transparent, gestionând prudent, banul public, pentru a continua implementarea unor investiții necesare și utile comunei noastre, de așa manieră încât avem sustenabilitate și acoperire bugetară.
Vom continua să realizăm o administrație coerentă, avînd ca scop derularea unor noi proiecte prin care să evoluăm pozitiv ca și comună, cu reale beneficii pentru comunitatea noastră locală, cele mai recente lucrări aflate în executare fiind cele de reîncepere a amenajării Căminului Cultural din Secusigiu.
Tot pe acest palier al investițiilor în căminele culturale, s-a luat decizia de demolare a clădirii căminului cultural din Sânpetru German, o decizie grea, fiindcă de acest cămin cultural pe mulți îi leagă amintiri frumoase. Totuși, am fost nevoiți să demolăm clădirea, deoarece exista riscul de prăbușire datorită vechimii construcției și  degradării inevitabile a acesteia. Vă precizez însă, că pe viitor avem în plan întocmirea unui proiect de construcție a unui nou cămin cultural la Sînpetru German, urmând să căutăm a obține pentru acest obiectiv sursele financiare necesare.
Cât privește căminul cultural din Secusigiu, cu bucurie vă anunț că s-a reușit deblocarea situației litigioase pe care o aveam cu fostul constructor, acesta neexecutându-și cu onestitate sarcinile trasate prin contract, iar ca urmare a acestui fapt, am putut redeschide continuarea lucrărilor de amenajare a căminului cultural.
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.