Safer Internet Day 2015 – la ediţia a XII-a

SID 2015 (1)În acest an, Safer Internet Day a ajuns la ediţia a XII-a şi a avut loc la data de 10 februarie 2015. Această zi a fost sărbătorită în aproximativ 70 de ţări din întreaga lume, prin activităţi interactive menite să responsabilizeze copii, părinţi şi dascăli în privinţa unei navigări sigure în mediul online.
Tema acestei ediţii a fost: „Let’s create a better Internet together!”. La Şcoala Gimnazială Secusigiu au avut loc diseminări de materiale, dezbateri pe această temă, vizionare de filmuleţe motivaţionale, cu scop şi de responsabilizare în ceea ce priveşte securizarea datelor personale; dar şi ateliere de lucru.
S-a mai discutat despre abuzurile care se fac în mediul online, iar copiii au fost asiguraţi că în cazul în care se confruntă cu asemenea situaţii pot apela cu încredere la dascăli, părinţi, uneori persoane abilitate să reglementeze aceste situaţii, în numele legii.
Au fost realizate diverse afişe cu mesaje pozitive către navigatorii de pe Internet, materiale ce vor fi încărcate pe platforma programului. La Şcoala Gimnazială Secusigiu au beneficiat de diseminarea acestor materiale aproximativ 80 de elevi. Programul este cofinanţat de Uniunea Europeană şi îi are ca parteneri şi pe cei de la Salvaţi copiii!
Coordonator activitate,
Prof. Szakacs Nadina Maria

Both comments and pings are currently closed.