Sărbători Pascale Binecuvântate

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAStimați concetățeni, bucuria Sărbătorii Pascale este bucurie prin excelență, pentru că e bucuria deplină. E bucuria Învierii Mântuitorului, bucuria noastră, a celor pământeni de fi fost iertați de păcate prin jertfa Mântuitorului Iisus Hristos. Tocmai de aceea nimeni nu trebuie să fie trist în noaptea de Înviere, căci toate motivele de întristare sunt nesemnificative față de biruirea morții.  În cuvântul Sfântului Ioan Gura de Aur din noaptea de Paște se spune: „Nimeni să nu plângă pentru sărăcie, că s-a arătat împărăția pentru toți. Nimeni să nu se tânguiască pentru păcate, că iertare din mormânt a răsărit. Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a eliberat pe noi moartea Mântuitorului”.
Una dintre caracteristicile sărbătorii pascale este de a ne aminti de patimile, de moartea și învierea lui Iisus Hristos, de a ne aminti prin ce a trecut Iisus Hristos pentru a ne izbăvi pe noi de păcat, de a ne face mai buni cu cei din jurul nostru mai iubitori și totodată mai înțelegători. Vedem în aceste zile de post cutremurătoarele suferințe la care a fost supus Mântuitorul, dar a trecut peste tot răul pricinuit de fiecare dată iertător și plin de speranță de mai bine.
Chiar dacă trăim într-o lume în care totul se succede cu repeziciune, iar oamenii parcă nu mai au timp pentru ei, nu mai au timp să se bucure de lucrurile importante pentru liniștea sufletească a fiecăruia și se gândesc doar la grijile cotidiene , în aceste momente nu trebuie să uităm că cea mai de preț bucurie este cea lăuntrică, sufletească!
Sper ca praznicul Învierii Domnului să vă aducă tuturor liniștea și bucuria mult râvnite de noi toți. Să sperăm că tradiționalele ouă roșii care simbolizează sângele vărsat de Iisus și miracolul renașterii să ne aducă și nouă aceste sentimente, iar mielul, simbol al jertfei Mântuitorului nostru să ne aducă noroc și bunăstare. Înainte de Sfintele Paștevă doresc multă iubire, lumină în suflet, bucurie și bineînțeles multă sănătate.
Vă urez să sărbătoriți alături de cei dragi sfintele sărbători în fericire și armonie.
”Hristos a înviat!”, ”
Adevărat a înviat”.
Dumnezeu să ne lumineze calea și să fim mai buni în tot ceea ce facem.
Sărbători de Paști
Binecuvântate!
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.