„Școala altfel” la Secusigiu

18620813_2257875684438249_7115783232141546925_oLa final de luna mai, s-a desfășurat programul „Școala Altfel”. Practic, a fost o săptămână dedicată organizării unei multitudini de activități specifice, menite a întări colaborarea între elevi, în a-i implica pe aceștia într-o serie de activități recreative și în același timp utile.
Cele mai multe dintre acestea s-au desfășurat în afara sălii de curs, organizându-se mici excursii în zonă, precum și vizite la diferite instituții, organizarea unor ateliere de creație, competiții sportive, acțiuni de ecologizare, jocuri de autocunoaștere, activități gastronomice, etc.
Astfel, sub coordonarea cadrelor didactice, fiecare clasă și-a programat anumite activități, una mai frumoasă decât cealaltă.

Putem spune că în această săptămână „altfel”, elevii și profesorii au uitat de cărți, de caiete și de cataloage și au ales să facă orele ,,altfel”.
Aceștia au dat frâu liber creativității, jocurilor de cunoaștere și de socializare și au realizat numeroase activități cu caracter nonformal, care au avut drept scop valorificarea talentelor și competențelor elevilor în domenii cât mai diverse.
Toate activitățile s-au desfășurat într-o atmosferă caldă, prietenoasă, elevii și profesorii propunându-și ca săptămâna  ,,Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” să fie una a solidarității și prieteniei.

La toate aceste activități au participat toți elevii, aflați sub îndrumarea cadrelor didactice, noi reușind în paginile ziarului local să surprindem doar  câteva dintre acțiunile desfășurate în cadrul acestui program educativ, motiv pentru care ne și cerem scuze  dacă omitem, fără să dorim, o activitate anume, sau un colectiv de elevi.
Vă prezentăm și noi câteva imagini de la activitățile desfășurate, imagini care surprind momente din cadrul activităților extracuriculare organizate sub egida „Școala Altfel”.

Both comments and pings are currently closed.