Serbarea Crăciunului la Căminul Cultural din Secusigiu

dsc_5401-800x600Colinde, daruri, bunătate – este spiritul Crăciunului, Marea Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.
Secusigiu a cunoscut și în acest an aceste sentimente atât de pure, de speciale ale Crăciunului. Le-a cunoscut la serbarea- spectacol organizată la Căminul Cultural din Secusigiu cu participarea elevilor școlii, care cu multă bucurie au venit a colinda, aducând cu ei frumoasa și unica atmosferă de bucurie pe care o găsim doar în preajma marii sărbători a  Nașterii Mântuitorului. A fost o zi specială la căminul cultural din Secusigiu, vineri 16 decembrie, când Moș Crăciun a poposit pentru a recompensa copiii participanți la sebare,  care s-au întrecut în a prezenta celor din sală un spectacol de final de an plin de surprize.
Piese de teatru, colinde, poezii și dansuri, toate au fost interpretate de copiii veniți costumați adecvat Crăciunului. Sala căminului cultural s-a umplut de culorile hăinuțelor celor mici, care, putem spune că au adus mai repede Crăciunul in comuna noastră.
A fost o seară de spectacol în care toți cei veniți la serbare și-au amintit cu drag de anii tinereții, când așteptau ca Moș Crăciun să poposească în pragul casei lor. Iar Moș Crăciun nu i-a dezamăgit pe copii nici anul acesta, având tolba plină de cadouri pentru fiecare dintre ei, primarul Cheșa Ilie împărțind la finalul spectacolului cadouri copiilor și elevilor implicați în acest frumos eveniment de final de an, un eveniment dedicat Crăciunului. Serbarea de la Căminul Cultural a reprezentat un adevărat spectacol artistic în care elevii s-au întrecut pe sine în a arăta părinților și tuturor celor prezenți, reprezentații artistice care mai de care mai spectaculoase. Am avut, la Secusigiu, o serbare complexă, spectacolul organizat cu acest prilej având ca tematică Crăciunul, sărbătoarea noastră, a tuturor creștinilor.
Pe rând au urcat pe scenă elevii fiecărei clase implicate în spectacol, însoțiți de profesori, fiecare clasă prezentând un spectacol aparte. Am putut vedea așadar o mare diversitate de scenete, fiecare organizându-și propria prezentare în cadrul sebării după cum a dorit și după propria inspirație artistică. Felicităm elevii și pe doamnele profesoare pentru spectacolul oferit, merită acest lucru, căci s-au pregătit intens pentru serbare, iar programul anume gândit cu acest prilej  a fost unul reprezentativ pentru această perioadă de final de an, când ne aflăm în preajma sărbătorii Nașterii Mântuitorului.
Am putea povesti multe și despre spectacolele oferite de elevi, însă considerăm că imaginile sur-prinse la fața locului sunt mult mai reprezentative decât orice istorisire.  Vă lăsăm așadar să vedeți câteva ipostaze care cu siguranță vă vor introduce în frumoasa atmosferă a Crăciunului. Întreaga serbare a fost dominată de sentimentul voioșiei, atât pe scenă cât și în sală simțindu-se bucuria apropierii sărbătorilor iernii, toată lumea, de la cei mici la cei mari trăind intens fiecare moment al spectacolului. Ceea ce a încântat cel mai mult audiența au fost nu doar scenetele prezentate de elevi ci și costumațiile acestora. De la îngerași, magi, moși crăciuni și crăciunițe, elevii ne-au adus încă o dată aminte de cât de frumoasă este această sărbătoare a Crăciunului, a Nașterii Mântuitorului. Părinții și bunicii au fost și ei prezenți la serbare, fiind alături de copii sau nepoți, motiv pentru care am și încercat să-i surprindem în imagini, anume pentru a avea amintiri frumoase de la serbarea școlară din acest final de an de la Căminul Cultural din Secusigiu.
Secusigiu a întâmpinat cum nu se poate mai frumos Crăciunul: în colinde, cântec și voie bună!

Both comments and pings are currently closed.