SVSU Secusigiu din nou pe primul loc!

100_5269 [800x600]Serviciu de Voluntariat pentru Situații de Urgență Secusigiu  a participat pe 7 iunie la Concursul Profesional al S.V.S.U. faza județeană, derulat anul acesta la Șagu unde, echipajul nostru a reușit să obțină primul loc, calificându-se astfel la faza interjudețeană. În cele ce urmează vă prezentăm un scurt interviu cu comandantul de lot al SVSU Secusigiu, Iovan Codru Eusebiu.
– În primul rând dorim să vă felicităm pentru rezultatul obținut, dar vrem totodată să ne spuneți care este secretul succesului?
– Vă mulțumesc pentru felicitări în numele întregului echipaj. În ceea ce privește secretul, nu cred că există vreunul. Probabil seriozitatea și interesul de care dă dovadă de fiecare dată echipajul nostru și-au spus cuvântul. Ne străduim ca orice lucru sau acțiune la care participăm să iasă așa cum trebuie, pentru ca cetățenii comunei noastre să poată fi mândri de noi.
– Etapa județeană s-a bucurat de o participare numeroasă. Cum vi s-au părut adversarii?
– Într-adevăr. La concurs au participat echipajele S.V.S.U. din Nădlac, Pecica, Șagu, Frumușen, Fânânele și bineînțeles Secusigiu. A fost o competiție foarte grea pentru că toți cei prezenți au fost foarte bine pregătiți și au dat tot ce au avut mai bun. Cred că pentru noi a contat faptul că am fost încrezători în noi și mai ales în ceea ce știm.
– Care au fost probele de ”foc”?
– Am avut mai multe probe. Una a fost cea de ștafetă, de 4 ori 100 de metri, a urmat mai apoi proba de îndemânare și viteză și dispozitivul de luptă. Au fost probe care sunt folosite atunci când trebuie să intervii în cazul unor situații de urgență. Orice pompier sau voluntar de la SVSU trebuie să le stăpânească și să le treacă cu brio.
– Cu ce efectiv v-ați prezentat la concurs?
– Echipa din Secusigiu a avut un efectiv de 11 pompieri. Doresc pe această cale să îi și enumăr: Aldan Marian, șeful SVSU Secusigiu, eu – Iovan Codru Eusebiu în calitate de comandant de lot, antrenor, Bulz Nicolae, Bulz Viorel, Dutcă Lucian, Șcerban Radu, Rachity Valentin, Ristin Sergiu, Ristin Gheorghe, Molnar Attila, Iancu Florin și Ardelean Mihai. Este vorba despre un lot format din oameni curajoși care nu doar la concursuri ci la orice acțiune sunt gata să intervină prompt pentru a rezolva orice situație.
– Ce urmează după faza județeană?
– Concursul este structurat pe mai multe faze. După cea județeană urmează faza interjudețeană unde noi ne-am calificat. Aceasta se va susține în intervalul 9- 11 iulie la Satu Mare, unde vor participa câștigătorii din județele regiunii noastre.
– Aveți emoții pentru faza interjudețeană?
– Nu pot spune că nu avem. Participă cele mai bine pregătite echipaje din județele învecinate. Cu siguranță va fi o competiție strânsă și va trebui să dăm tot ce avem mai bun din nou. Sper însă, încă odată că seriozitatea și pregătirea noastră își vor spune cuvântul. Încă mai avem timp să ne antrenăm dar sunt sigur că vom obține un loc bun.
– Cât de importante sunt aceste concursuri pentru dumneavoastră?
– Concursurile la care participăm sunt o bună metodă de a ne demonstra atât nouă cât și comunei Secusigiu ceea ce putem. Contează mult mai mult acțiunile la care intervenim atunci când situația o impune. Totuși cred că prin rezultatele pe care le obținem la diferite concursuri și competiții este un prilej de a arăta semenilor noștri cât de important este SVSU-ul și de ce nu de a atrage cât mai mulți tineri ca voluntari.
– Mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim succes în comtinuare.
– Vă mulțumim și noi și sperăm să ne întoarcem cu rezultate cât mai bune de la Satu Mare și de ce nu să ajungem în finala acestui concurs.  Mulțumim de asemenea Consiliului Local, domnului primar și viceprimar pentru sprijinul acordat, dânșii fiind alături de noi de fiecare dată.

Both comments and pings are currently closed.