Viceprimarul Onu Gavril ne răspunde întrebărilor

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERARevenim cu opiniile viceprimarului comunei despre o serie de subiecte care vizează actul administrativ al comunei. Recent, viceprimarul Onu Gavril a decis să părăsească formațiunea politică PP-DD pentru a urma o carieră politică viitoare în cadrul ACL, respectiv singura formațiune politică autentică de dreapta din România.

Ce va determinat să treceți de la partidul PPDD la noua formațiune ACL?
În cei doi ani de zile care au trecut ni s-a spus întotdeauna că nu vom face nici un fel de alianță cu PSD-ul. Eu am crezut în acest ideal, iar în momentul în care partidul din care făceam parte s-a așezat la masă cu cei din PSD, eu am considerat că nu mai am nici un loc acolo. Nu am cum să stau la masă cu acest partid PSD, când știu că a fost singurul partid care s-a opus construirii podului de peste Mureș de la Sânpetru German, iar consilierii județeni PSD au cerut să se ia din banii comunei Secusigiu 3 miliarde lei vechi! Dacă era după ei, comuna noastră ar fi avut doar de pierdut! Să ne uităm și cine reprezintă acest partid PSD în comună: un consilier local care știe doar să inventeze minciuni prin foile volante pe care le distribuie prin comună! Se laudă cu lucrurile făcute de alții, el fiind incapabil să reușească a realiza ceva pentru comună. Nu a adus niciodată un leu în comună, nu a făcut nimic concret! Folosește și un limbaj grosolan, de lemn, fiindcă omul atâta poate! Spune despre mine că l-am atacat murdar? Eu am spus adevărul, dar tocmai acest lucru nu-i place acestuia: să se afle adevărul că nu a făcut niciodată nimic pentru comună, că tot ce spune este pură ficțiune și invenție. Cum să stau eu la masă cu un asemenea individ ? Cum ar putea orice om corect să fie văzut măcar lângă acesta?
Ca atare, la fel ca majoritatea celor care am plecat din PPDD am avut același motiv, și anume că am fost mințiți , încercându-se să ne oblige să ne așezăm la masă cu PSD-ul, adică cu aceia care nu au făcut nimic pentru dezvoltare, inventând doar promisiuni fără acoperire.
V-a înfluențat faptul că actualul Guvern nu a ajutat în nici un fel comuna Secusigiu?
Bineînțeles că și acesta a fost un motiv. Acest guvern nu a oferit nici un sprijin pentru comuna Secusigiu, ceea ce este inacceptabil. Ba mai mult, a tăiat finanțarea programului PNDI, program prin care toate străzile comunei trebuiau să fie asfaltate! Asta a știut să facă PSD pentru noi! Oamenii chiar ar trebui să-l întrebe pe acel consilier PSD de ce partidul lui a tăiat finanțarea asfaltării străzilor comunei? Probabil că va mai inventa o altă minciună….patetic.
Credeți că prin această nouă formulă ACL, lucrurile vor merge mai bine?
Sunt convins că prin coaliția ACL lucrurile vor lua o întorsătură favorabilă. Sunt sigur că lucrurile vor merge mai bine pentru că și primarul Cheșa Ilie face parte din ACL, iar acum, avem la Secusigiu o puternică forță politică de dreapta.
Totdeauna, formațiunile de dreapta au dus la dezvoltare, iar ACL reprezintă astăzi dreapta politică a României.
Susțineți în totalitate  inițiativele domnului primar?
Acest subiect nici un intră în discuție. Atât timp cât primarul Cheșa Ilie a adus o plus valoare comunității din care fac parte, este imposibil să-i pui piedici. Voi susține întotdeauna proiectele și inițiative administrative ale primarului, căci acestea vin în folosul comunității. Proiectele primarului sunt susținute și în Consiliul Local, fiind singurele proiecte care au dus și duc la dezvoltarea comunei. Degeaba minte acel consilier PSD că are și el idei, în realitate singurul care face ceva concret pentru comună este primarul Cheșa Ilie, pe care îl sprijinim cu tot ce putem. Avem o majoritate puternică în Consiliul Local și toți suntem alături de primarul Cheșa Ilie.
Sunteți mulțumit de rezultatele de până acum ale administrației locale?
Sunt mulțumit de rezultatele administrației locale. Nu sunt mulțumit doar eu, ci și cetățenii comunei care sunt conștienți că mai mult de cât s-a realizat nu se putea face. Nu a fost ușor să se pietruiască  străzile comunei, să se monteze termopane la școli și căminele culturale, să se refacă iluminatul public, să se renoveze unele clădiri ale instituțiilor publice din comună, cum este recenta reabilitare a Școlii Mici din Sânpetru German, să se construiască noi trotuare, să se înceapă introducerea rețelei de apă etc. Toate acestea s-au făcut  printr-o administrare eficientă a resurselor comunei, fapt care certifică un lucru știut de toți: primarul Cheșa Ilie a făcut și face tot ce se poate pentru implementarea de proiecte în comună!  Să se știe acest lucru și să nu creadă nimeni minciunile acelui consilier PSD care nici măcar nu știe ce înseamnă administrație, el fiind incapabil, așa cum am mai spus, să aducă nu 1 leu, ci 1 ban pentru comună. Știe doar să inventeze  scenarii și povești și să se laude cu realizările altora.
Care este mesajul dumneavoastră pentru cetățeni?
Doresc să asigur cetățenii comunei că alături de primarul Cheșa Ilie și majoritatea consilierilor locali ne vom lupta în continuare pentru interesele comunei Secusigiu. Vom avea ca și până acum o administrație transparentă, deschisă către cetățeni, bazată pe lucruri concrete și pe realitățile economice. Poate să vă spună oricine ce minciuni dorește, pentru orice nelămurire veniți la Primărie, fiindcă doar așa veți fi informați corect despre ce se întâmplă pe raza comunei.
Pentru că ne aflăm în pragul alegerilor prezidențiale doresc să sfătuiesc oamenii să analizeze bine fiecare canditat și să aleagă fiecare pe cine dorește, dar să meragă la vot!

Both comments and pings are currently closed.