Votul liber exprimat: Un drept al democrației!

image descriptionDragi consăteni,
Doresc ca în acest număr al ziarului să vă vorbesc despre importanța participării la alegeri. Nu fac acest lucru din punct de vedere politic, deoarece consider că a alege este dreptul fiecăruia de a hotărâ pentru viitorul său, a familiei sale, a copiilor sau nepoților săi. M-am hotărât să discut despre acest subiect fiind impresionat de românii din diaspora, de acei români care au plecat în țări străine pentru a-și face un viitor mai bun pentru familiile lor. Ne-au arătat tuturor ce înseamnă patriotism! Ne-au arătat tuturor ce înseamnă să lupți pentru un ideal! Ne-au arătat tuturor ce înseamnă responsabilitatea de  a fi cetățean al României! Tot respectul pentru ei! Gândiți-vă că acei români adevărați din străinătate au mers și 500 de kilometri numai pentru a vota! Numai pentru a-și exprima opțiunea pentru viitorul țării! Nu le-a fost lene, nu le-a fost somn, nu s-au speriat că trebuie să se trezească de dimineață și că trebuie să meargă 500 de kilometri până la secția de votare! Nu! Ei au înțeles ce înseamnă dreptul de a vota, de a alege liber pentru viitorul familiilor lor!
De aceea, dragii mei consăteni, doresc să vă mulțumesc tuturor celor care ați venit la vot! Tuturor celor care ați înțeles importanța exprimării libere a votului. Pentru ca astăzi să putem alege liber au murit oameni! Înaintașii noștri au luptat și s-au jertfit pentru acest ideal! Nu este de ici de colo! Au făcut sacrificiul suprem pentru a trăi în democrație, iar dreptul fundamental al democrației este libertatea de a gândi, libertatea de exprimare, libertatea de a alege! Românii din diaspora au înțeles acest lucru, dar reprezentanții statului român de acolo și-au bătut joc de acești români! Românii noștri din țări străine au stat și 8 ore pentru a putea vota, pentru a alege ce doreau, pentru a trăi în democrație! Reprezentanții ambasadelor și-au bătut joc de ei, i-au batjocorit, i-au umilit pe ei, dar și pe noi, fiindcă cu toții suntem un popor: românii de pretutindeni!
De aceea, dragi consăteni, luați exemplul celor plecați la muncă sau la studii în străinătate! Mergeți la vot! Alegeți cu inima, cu mintea, cu speranța de mai bine! Alegeți, exprimați-vă votul, este dreptul fiecăruia de a avea propria opinie și părere, dar arătați că vă pasă de viitorul României, viitorul familiilor voastre!
Acestea  sunt cuvintele pe care am dorit să vi le transmit, în primul rând ca român. Democrația înseamnă libertate de opinie, înseamnă vot și alegeri libere în viață. Vă recomand tuturor cu căldură să mergeți la vot, să vă exprimați liber acest important drept al democarției, să nu lăsați pe nimeni să profite că stați acasă. Participați activ la alegerile prezidențiale, arătați că vă pasă de viitorul familiilor voastre. Un viitor care depinde de alegerile pe care le faceți astăzi!
Noi, cei din vestul țării suntem deschiși către valorile democrației, noi, de fiecare dată am arătat că gândim liber, spre viitor. De ce să lăsăm pe alții să hotărască pentru noi? Noi știm cum dorim să arate viitorul României și pentru asta trebuie să ne facem auziți de către toată lumea! Cum? Votând! Pentru mai bine, pentru ca să fim siguri că nepoții sau copiii noștri vor avea un viitor mai bun.
Așadar, pe 16 noiembrie, vă recomand să  nu stați acasă, ci să mergeți să votați, să  alegeți președintele țării!
Comuna Secusigiu trebuie să arate că este o comună unde democrația este respectată, unde cetățenii își exercită liber dreptul fundamental de a alege pentru viitorul țării!
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.