ZIUA SIGURANŢEI PE INTERNET

DSCN7516323În data de 05 februarie 2013, la Şcoala Gimnazială Secusigiu a avut loc o diseminare cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, zi în cadrul căreia, atât în şcoala noastră, cât şi în alte şcoli din judeţ şi România s-au desfăşurat o serie de activităţi.
Am avut ca grup ţintă elevii claselor V – VIII. Tema generică a ediţiei din acest an a fost „Vrem respect pe Internet!”. În cadrul activităţii am creat grupuri cărora le-am diseminat toate informaţiile (privind siguranţa pe Internet, cum să-şi protejeze sistemul de securitate, cum să folosească eficient Internetul), au avut loc dezbateri pe diverse teme (au fost prezentate avantaje şi dezavantaje ale Internetului), copiii au realizat afişe – privind siguranţa pe Internet, vrem respect pe Internet, fotografii, şi-au creat propria listă de reguli privind siguranţa pe Internet – au distribuit-o şi altor colegi din alte clase.
Am distribuit la panoul clasei afişe cu tematica activităţii.
Colegii, la rândul lor, au făcut o diseminare a acestor activităţi şi informaţii în cadrul orelor de dirigenţie.
La finalul acestor activităţi a fost trimis un raport al activităţii de voluntariat din cadrul acestei zile către responsabilii proiectului. Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul sigur.info, un site de mare folos şi părinţilor care doresc să îşi ştie în siguranţă copiii pe Internet.
Părinţii au datoria de a-şi supraveghea copiii ori de câte ori aceştia se regăsesc în mediul online! NU te lăsa pradă dependenţei de calculator! Foloseşte-ţi timpul liber pentru a ieşi cu prietenii, a întreprinde activităţi recreative în aer liber!
A consemnat,
profesor Szakacs Nadina Maria

Both comments and pings are currently closed.