1 DECEMBRIE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

primar1 decembrie reprezintă Ziua Națională a României. Ziua tuturor românilor! Astfel, să nu uităm niciodată importanța acestei zile în istoria națiunii române, în istoria formării noastre ca și stat independent și național.
Marea Unire de la 1918 rămâne cea mai importantă filă a istoriei noastre. Reprezintă momentul în care noi românii ne-am definit ca națiune, ne-am hotărât singuri soarta și am spus tuturor: noi suntem români! Voința poporului a făcut ca pe 1 decembrie 1918, la Alba Iulia românii au hotărât că a venit vremea să fie uniți „în cuget și-n simțiri”. Rezultatul acțiunii strămoșilor noștri a fost înfăptuirea României Mari, visul nostru al tuturor românilor. Conduși de oameni politici remarcabili, împinși de dorința de a se vedea uniți ca frații, înaintașii noștri au reușit prin curaj și voință să înfăptuiască Unirea Națiunii noastre, România.
Dacă astăzi suntem ceea ce suntem se datorează celor care au spus într-un glas DA, Unirii. Să le cinstim memoria, să ne mândrim că suntem români și an de an să lăsăm un loc în inima noastră pentru această zi memorabilă, Ziua Națională a României, Ziua Marii Uniri.
La Mulți Ani România, La Mulți Ani românilor de pretutindeni!
Primar, Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.