AS F. O. Sînpetru German – Povestea merge mai departe!

DSC_4472 [800x600]Orice poveste frumoasă are un început pe măsură! Orice poveste frumoasă se naște din pasiunea naratorului de a expune în pagini scrise  situații, întâmplări demne de a fi luate în seamă, demne a de a rămâne pentru posteritate.
„AS F.O. Sânpetru German” este o astfel de poveste! O poveste frumoasă despre istoria unei echipe a tuturor celor din Sânpetru German, rămasă mereu în inimile și amintirile iubitorilor fotbalului din comună. O echipă, un nume: „AS F.O. Sânpetru German”! Amintiri și oameni.! Oameni care nu au dorit ca numele „AS F.O. Sânpetru German”  să rămînă ceva pierdut în negura vremii, ceva de spus copiilor la gura sobei. Oameni care au dorit ca acest nume să dăinuie, să fie și astăzi pe buzele tuturor și astfel povestea să contiune! Și iată, continuă frumos, numele acesta drag iubitorilor de fotbal din Sânpetru German fiind rostit și în prezent, ca urmare a evoluției echipei comunei în campionat: o evoluție frumoasă, continuă, posibilă prin implicarea unor oameni inimoși și pasionați de „sportul cu balonul rotund”, care din iubire față de comună, față de istorie, față de Sânpetru German, cu sprijinul Consiliului Local și al primarului Cheșa Ilie, reușesc susținerea acestei iubite echipe, dându-ne posibilitatea de a continua povestea „AS F.O. Sânpetru German” .
Când rostim acest nume ne gândim la pasiune și iubire, ambele sentimente fiind vizibile și simțite de oricine vine la la meciurile de acasă ale echipei. Pasiune pentru sportul cu balonul rotund, iubire pentru această echipă, pentru acest nume: „AS F.O. Sânpetru German”!
Un nume pentru care iubitorii acestui sport din Sânpetru German au trăit mereu cu pasiune, nu și-au lăsat niciodată echipa singură, să dea piept cu adversarii fără sprijin, fără să simtă că are în spate iubirea întregii comunități Nu, suporterii au fost aproape de ai lor, ca o familie unită, puternică, hotărâtă, care nu-și lasă niciodată mebrii la greu. Dimpotrivă, strîng rândurile, stau spate în spate și luptă pentru că țin unii la alții, ca într-un stup! Așa a fost mereu…. și toți străinii care priveau cum vin cei din Sânpetru German să-și susțină echipa se minunau de așa hotărîre și pasiune, dar și spuneau că asta nu o să țină mult. Și atunci am rămas surprinși! Nu știau oare acei străini cum se simte și se trăiește în Sânpetru German, cum sunt oamenii de pe la noi? Nu știau acei străini ce înseamnă unitatea și hotărîrea celor de aici? Chiar nu știau, fiindcă astăzi povestea continuă, iar la Sânpetru German acest nume „AS F.O. Sânpetru German” este rostit în continuare cu respect și suporterii vin să-și susțină echipa, iar străinii ce trec acum pe la noi tot se minunează cum de este posibil ca echipa să aibă o astfel de susținere,  suporteri hotărâți și loiali. Pot să se mire, fiindcă indiferent de rezultatele de pe teren ale echipei, cei din Sânpetru German tot uniți rămân, suporterii tot lângă echipă sunt: „ câștigă echipa- ne bucurăm, pierde echipa- ne pare rău, dar tot ținem cu ea. Este a noastră, sunt ai noștri”- spunea unul dintre aceștia.
Și astfel, povestea continuă frumos și astăzi, „AS F.O. Sânpetru German” este în focul noului campionat, cu suporteri inimoși, veniți să susțină echipa.
Ultimele rezultate ale echipei au fost:5-4 în deplasare la Săvârșin , 1-1 pe teren la Zădăreni și 3-2 acasă cu Vinga. S-au disputat până acum 11 partide oficiale din acest tur de campionat, echipa fiind în prezent pe locul VIII în clasament, cu un cumul de 13 puncte.
Și așa…..povestea merge mai departe!

Cât privesc evoluțiile celorlate echipe ale comunei, Voința Munar se află pe locul XIII în clasamentul ligii a V-a, în aceași serie A cu echipa din Sânpetru German, în timp ce Gloria Secusigiu evoluează în liga a VI-a, seria A, unde ocupă poziția a II-a, deci un loc pe podium.
Urăm echipelor comunei noastre să aibă parte de un parcurs cât mai bun, presărat cu meciuri bune, din care să obțină cât mai multe puncte. Dacă în acest tur de campionat v-am prezentat până în prezent echipele din Secusigiu și Sânpetru German, în numărul următor al publicației locale ne vom îndrepta atenția asupra echipei Voința Munar.

Both comments and pings are currently closed.