Atenție la ofertele locurilor de muncă!

Ministerul Afacerilor Interne, prin Instituția Prefectului Județului Arad, face o informare publică pentru conștientizarea cetățenilor români cu privire la drepturile, obligațiile și riscurile la care se expun în procesul de căutare al unui loc de muncă în străinătate.Cauți un loc de muncă în străinătate ?
-Verifică cu atenție oferta locului de muncă.
-Verifică dacă agențiile care oferă locuri de muncă în străinătate sunt înregistrate la inspectoratul teritorial de muncă.
– NU accepta cu ușurință ofertele de muncă prin intermediul anunțurilor on-line.
Poți solicita un loc de muncă în străinătate și Agenției de șomaj, prin Rețeaua EURES.
ATENȚIONARE
Agenţii de ocupare a forţei de muncă în străinătate nu pot percepe alte garanţii sau comisioane în afara tarifului de mediere.
Persoanele fizice nu au dreptul să exercite activităţi de mediere.
Dacă agentul solicită sume de bani care nu sunt incluse în tariful de mediere, (întocmire “curriculum vitae“, traducere documente, procesare acte), aceşti bani nu vă vor putea fi returnaţi dacă nu se găseşte un loc de muncă.
Dacă pentru recuperarea sumelor de bani achitate sunt identificate elemente constitutive ale infracţiunii de înșelăciune, sesizați organele de poliție.
Soluţionarea unor conflicte de muncă pentru nerespectarea contractului de muncă de către angajatorul străin, este de competența instituțiilor statului respectiv. Pentru informații suplimentare puteți solicita sprijinul Ambasadei României din țara respectivă, care vă poate îndruma cu privire la demersurile legale pe care le puteți urma.
INFORMEAZĂ-TE
-verifică pe pagina de internet a inspectoratelor teritoriale de muncă dacă agențiile care oferă locuri de muncă în străinătate sunt înregistrate.
-consultă Ghidul lucrătorului român în țările Uniunii Europene  www.inspectiamuncii.ro sau www.mmuncii.ro
– poți solicita un loc de muncă în străinătate și Agenției de șomaj, prin Rețeaua EURES www.anofm.ro
– consultă Registrul de evidență a agenților de muncă acreditați să desfășoare activități de contractare de personal www.mmuncii.ro
Primăria Comunei Secusigiu

Both comments and pings are currently closed.