„Caravana tradițiilor” la Secusigiu

DSCN1315 [800x600]Colinde, daruri, bunătate – este spiritul Crăciunului, Marea Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Comuna Secusigiu a cunoscut și în acest an aceste sentimente atât de pure, de speciale ale Crăciunului. Le-a cunoscut prin organizarea unui festival al colindului la Căminul Cultural din Secusigiu.
Un festival unic, în care pe scenă au urcat reprezentanți de seamă ai folclorului arădean, care au venit a ne colinda acum, în preajma Crăciunului. Sâmbătă 19 decembrie, cu începere de la ora 18, la Căminul Cultural din Secusigiu a a vut loc un concert de colinde organizat cu sprijinul Centrului Cultural Județean Arad, sub denumirea „Caravana Tradițiilor de Iarnă”. Acest festival al colindului a adus în comuna noastră reprezentanți de seamă ai folclorului, care au susținut un adevărat recital pentru consătenii ce au dorit să asiste la regalul colindului autentic românesc.
A fost o pleiadă de interprați consacrați veniți anume la Secusigiu pentru a colinda, pentru a susține un spectacol de mare rezonanță artistică. Totul la inițiativa primarului Cheșa Ilie, care a dorit astfel să avem în comună un festival al colindului și folclorului românesc prin care să ne bucurăm de apropierea Crăciunului! Suntem convinși că toți cei care au venit la festival au plecat având în suflet marea bucurie de a asculta colindele tradiționale românești în interpretarea unor artiști de seamă.Atmosfera a fost una de bucurie, o bucurie cum doar în pragul Crăciunului poate fi simțită, toți cei prezenți fiind încântați de programul ales pentru această seară de la Secusigiu.
Nimic nu este mai frumos ca în acest spirit să auzim și să cântăm chiar noi frumoasele colinde românești pe care nu le auzim decât în preajma Sărbătorii Nașterii Mântuitorului.
Am avut astfel plăcerea de a auzi pe scena Căminului Cultural cele mai frumoase colinde tradiționale românești, interpretate într-un mod autentic. Fiecare colindă parcă te-a pătruns la suflet atunci când ai auzit-o, te-a făcut să simți cu adevărat spiritul Crăciunului.
O seară a folclorului și colindului românesc – așa s-ar putea intitula minunata seară în care colindul a răsunat în Secusigiu.
Sperăm că și imaginile de la seara concertului de colinde vă vor încânta privirea și vă vor face să pătrundeți în atmosfera de bucurie a acestei manifetări culturale atât de dragi nouă, o manifestare cum doar în preajma Crăciunului o putem vedea. Un moment aparte l-a constituit oferirea de către primarul Cheșa Ilie a unor diplome de recunoștință  veteranilor de război din comună aflați încă în viață, precum și văduvelor veteranilor trecuți în neființă, prin acest gest primarul nostru dorind  să aducă un omagiu acestor eroi ai patriei, care au luptat întru săvârșirea idealurilor de libertate ale poporului român.
De asemenea, trebuie menționată prezența la spectacol a președintelui Consiliului Județean Arad, domnul Adrian Țolea, care a dorit să fie alături de primarul Cheșa Ilie la acest eveniment al colindului în Secusigiu. Un eveniment la care, pr lângă invitații de marcă ai folclorului arăden, pe scenă au urcat și corul Bisericii Pentricostale din Sânpetru German, corul Bisericii Ortodoxe din Sânpetru German și corul Bisericii Ortodoxe din Secusigiu.
Vă lăsăm acum în compania imaginilor surprinse cu acest prilej, urându-vă tuturor
Crăciun Fericit!

Both comments and pings are currently closed.